Екипът на Общински институт Старинен Пловдив отново ще преплете по

...
Екипът на Общински институт Старинен Пловдив отново ще преплете по
Коментари Харесай

Старинен Пловдив кани на 7-дневен маратон за празника на детето

Екипът на Общински институт " Старинен Пловдив " още веднъж ще преплете по трогателен метод тайнството на културно-историческото завещание и творчеството на децата, с цел да им подари незабравими мемоари и нови знания. Това ще се случи в интервала 29 май - 5 юни 2022 година, когато ще се организира следващото издание на " Празник на детето в Стария град “.

Началото на детския арт маратон " Празник на детето в Стария град “ ще бъде сложено на 29 май от 18:30 ч. на Римски стадион с " Голям детски концерт “, който е част от програмата на дългогодишния сътрудник на института - Международен фестивал " Дни на музиката в Балабановата къща ". Музикалното събитие е озаглавено " Небесни звуци за дудук и струнни II ", в който ще показват надарения оркестър на НУМТИ " Добрин Петков " със солист Теодосий Спасов и диригент Константин Добройков. Както във всички предходни издания, " Голям детски концерт “ ще посрещне своята вярна аудитория от деца, възпитаници и студенти, техните родители, баби и дядовци. Входът е свободен!

На 31-ви май от 17:30 ч. младите фотографи от ЦПЛР към ОДК - Пловдив, с началник Изабел Хугасян, канят на галерия в Къща " Клианти ". За децата на Пловдив ще има разнородни креативен работилници и изненади.

На 1 юни от 9.00 часа в Епископската базилика на Филипопол стартира креативна работилница " Мозайка " под управлението на експерти на ОИ " Старинен Пловдив ", а в Къщата на Верен Стамболян, непрекъсната експозиция на Димитър Киров от 10 часа е началото на креативно ателие за направа на кукли и сказка с тематика " Облеклото от епохата на  Възраждането " с обучител Ангелина Янакиева.

На 2 юни, още веднъж в Къщата на Верен Стамболян, в 16:30 ще се организира креативно ателие за изобразяване върху стъкло на тематика " Деца рисуват Старинен Пловдив " с обучител Десислава Димова, а от 18:30 ч. стартира концерт " Талантите на ДВГ " Омайниче " пеят в Стария град ", с началник и диригент Таня Орманова. 

Изложбените зали на Балабановата къща от 3-ти юни посрещат " Глаголица " - експозиция на възпитаници от НХГ " Цанко Лавренов " - Пловдив.

На 4-ти и 5-ти юни в двора и пред Къщата на доктор Стоян Чомаков - непрекъсната експозиция на Златю Бояджиев стартира XXII-то издание на Панорама на детското творчество, проведена от Сдружение " Духовно огледало ", с поддръжката на Община Пловдив, стратегия " Еразъм + " на Европейски Съюз и Център за развиване на човешките запаси. Темата тази година е " Вълшебните багри на природата ". Панорамата включва: музикално дефиле по Главната улица на Детски духов оркестър " Джуниър бенд " - Велико Търново, концерти и ателиета по приложно изкуство от 10:00 до 18:00 ч

Отново на 5-ти юни в Малката базилика на всеки кръговиден час от 11:00 до 15:00 ч., ще има креативна работилница по оригами с обучител Петя Анастасова от детска школа по изобразяване " Жирафче " и учител в НХГ " Цанко Лавренов " - Пловдив.

" Празникът на детето е значимо събитие за екипа ни, тъй като го приготвяме с доста любов и знаем, че всеки би желал да зарадва детето си с нещо хубаво и прелестно. Изберете си едно или повече неща, хванете мама, баба, дядо или баща на разположение и елате в Стария град! Още по-хубавото е, че " Празникът на детето в Стария град “ ще е цяла седмица! Отправихме покана и към децата от " Дневния център за децата на украински бежанци " и от " Кризисния център в помощ на бежанците от Украйна " в Пловдив. Очакваме нашите дребни гости, техните родители  и дано с усмивка на уста да посрещнем празника “, сподели доц.д-р Елена Кантарева – Дечева, и.д. шеф на ОИ " Старинен Пловдив “.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР