Екипът на Община Пловдив се надява да финансира с европейски

...
Екипът на Община Пловдив се надява да финансира с европейски
Коментари Харесай

Оправяме елсистемата в градския трандпорт с нов проект и още...

Екипът на Община Пловдив се надява да финансира с европейски средства новия план за надграждане на електронната система в градския превоз. Ресорният зам.-кмет Тодор Чонов ще има в четвъртък среща със зам.-министъра на Министерство на околната среда и водите Ренета Колева за да разбере по кои оперативни стратегии Общината би могла да се кандидатства за безплатна финансова помощ.

„ Екология и превоз вървят ръка за ръка, изключително на фона на присъдата на Върховен административен съд за мръсния въздух в Пловдив”, изясни за „ Марица” зам.-кметът.

Специалисти приготвят в това време изискванията за социална поръчка за въвеждане на електронна билетна система в градския превоз, откакто напролет беше извършен опит с присъединяване на три компании.

Идеята е на пасажерите да се оферират четири метода на таксуване - с банкова карта, транспортна карта, мобилно приложение, книжен билет. Тази система може да обхване синя зона, паркингите, електрическите коли и тротинетките, даже музеите.

В рейсовете обаче би трябвало да се инсталира ново съоръжение, в това число други валидатори, които да четат банкови и транспортни карти. Има опция те да се зареждат с пари - онлайн, посредством мобилното приложение/електронно банкиране, на каса, ТВМ или посредством по този начин наречените електронни портфейли. Всяка карта ще бъде със собствен неповторим номер. Обмисля се същата услуга да се дава и при издаването на преференциалните карти, единствено че те би трябвало да бъдат персонални, със фотоси и в началото да се получават на гише.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР