Екипът на новоизбрания американски президент Джо Байдън втвърди тона срещу

...
Екипът на новоизбрания американски президент Джо Байдън втвърди тона срещу
Коментари Харесай

Новата власт в САЩ вдигна мерника на Путин

Екипът на новоизбрания американски президент Джо Байдън втвърди тона против Кремъл след задържането на Алексей Навални, който бе задържан незабавно след кацането си в столицата Москва.

Джейк Съливан, предстоящ консултант на Байдън по националната сигурност, прикани Русия „ незабавно” да освободи от ареста съветския опозиционер. Съливан написа в Туитър, че непосредствено Кремъл стои зад офанзивите против Навални. Думите на Съливан са индикация какво ще бъде отношението на новата администрация във Вашингтон против експанзията на Кремъл.

„ Г-н Навални би трябвало неотложно да бъде освободен, а причинителите на жестоката офанзива против живота му – подведени под отговорност. Атаките на Кремъл против Навални не са просто нарушаване на човешките права, само че и огорчение към руснаците, които желаят гласът им да бъде чут”, написа още дясната ръка на новия американски президент.

Срещу ареста се изрече и актуалната власт във Вашингтон. Съединени американски щати твърдо осъждат арестуването на съветския опозиционер Навални при завръщането му в Русия, няколко месеца след хипотетичното му отравяне. Това се споделя в изказване на американския държавен секретар Майк Помпео. В известието се показва огромно безпокойствие от ареста на Навални и се споделя, че задържането му е последният от серията опити Навални и други опозиционни фигури и самостоятелни гласове, критикуващи управляващите, да бъдат заглушени.

Остри реакции имаше и от Европа. Арестуването на Алексей Навални при идването му в Москва е недопустимо, съобщи ръководителят на Европейския съвет Шарл Мишел и прикани за незабавното освобождение на опозиционера. Литва, Латвия и Естония приканиха за „ рестриктивни мерки” против Русия след ареста на опозиционера Алексей Навални.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР