Екипът на Мнемоника стартира програма, целяща повишаване киберсигурността на компаниите,

...
Екипът на Мнемоника стартира програма, целяща повишаване киберсигурността на компаниите,
Коментари Харесай

Мнемоника предлага решения за киберсигурност за малките и средни предприятия

Екипът на Мнемоника започва стратегия, целяща повишение киберсигурността на фирмите, получили финансиране по европрограмите за интервала 2021 – 2027 година Сред организациите, които към този момент са показали интерес към партньорство, са такива от секторите финанси, обезпечаване, индустриални предприятия и компании в областта на услугите.

В България дребните и междинни предприятия способстват за 75.7% от общата претовареност и за 65.3% от добавената стойност в стопанската система. Една от най-важните цели, заложени по европрограмите за интервала 2021 – 2027 година, е цифровизацията на бизнеса. За да бъде реализирана тази цел, фирмите, получили финансиране, би трябвало да подхващат дейна активност по внедряване на цифрови технологии, програмен продукт, цифрови приложения и използване на подобаващи процеси за киберсигурност и дискретност на данните.

Повече от 13 години Мнемоника работи с над 200 български и интернационалните компании, с цел да обезпечи тяхната осведомителна сигурност и регулаторна съгласуемост. Екипът е сертифициран по редица стандарти, които подсигуряват в оптималната степен сигурността на информацията.

Екипът на Мнемоника е построен от хора, които имат вяра, че всеки бизнес заслужава да развива главната си активност с чувство за успокоение и отбрана във виртуалното пространство. Дългогодишната експертиза, която специалистите ни са придобили в областта на осведомителните технологии и киберсигурността, ни разрешава да подхождаме с схващане към всеки проблем и да предложим най-подходящото самостоятелно решение “, споделя Вихрен Славчев, изпълнителен шеф и съосновател на Мнемоника.

Темата за киберсигурността е по-актуална от всеки път. Представителите на дребния и междинен бизнес всекидневно се срещат с редица IT провокации, които постоянно затрудняват работата. Сред тях са устройства, които работят постепенно, „ забиващи “ стратегии, известия за ъпдейти на разнообразни приложения, имейли и уеб сайтове, подканящи да се кликва на съмнителни линкове. Остарелите и неподдържани системи, както и неналичието на ефикасна отбрана за мрежата и устройствата, са предпоставки за закъснение на работния развой и излагат потребителите на риск от загуба на информацията, с която работят. Пробивът в компютърните  системи може да докара до загуба на чувствителни данни, финансови загуби, неприятна известност пред сегашни и бъдещи клиенти, както и до правосъдни каузи и законодателни наказания.

Повече за решенията, които Мнемоника предлага в помощ на дребните и междинни предприятия, може да научите тук, както и в случай че се свържете с екипа на адрес:.
За Мнемоника
Мнемоника е българска IT компания, одобрена като благонадежден снабдител на решения за осведомителна сиурност и регулаторна съгласуемост. Тя предлага облачни технологии и виртуализация, предпазване и обработка на данни, ръководени услуги и IT аутсорсинг. Сред клиентите ѝ са 10-те най-големи финансови институции, както и водещи телекоми в България. Екипът осъществя голям брой планове за изнасяне на киберсигурността като услуга от организациите - нещо, което Мнемоника стартира да предлага първа на българския пазар преди години. Компанията внедрява център за ръководство на киберсигурността SOC Mnemonica – решение за киберзащита, налично с месечен абонамент. То е централизирано звено за отбрана в цифрова среда на организационно и техническо равнище. Работи по избрани процедури и употребява технология за непрестанно наблюдаване, разбор, реагиране и попречване на киберинциденти. SOC включва три съществени детайла – хора, процеси и технологии за ръководство и повишение на сигурността.

Вижте още за компанията на https://www.mnemonica.bg.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР