Екипът на Министерството на културата е готов да окаже пълно

...
Екипът на Министерството на културата е готов да окаже пълно
Коментари Харесай

МК помага за възстановяването на щетите в Народния театър, причинени от снощната буря

Екипът на Министерството на културата е подготвен да окаже цялостно подпомагане и поддръжка за възобновяване на постройката на Народния спектакъл " Иван Вазов " след бурята нощес . Това оповестиха от пресцентъра на министерството.

Снощната стихия в София засегна една от емблематичните здания в столицата - тази на Народния спектакъл " Иван Вазов ". Сградата на театъра е със статут на единична архитектурно-строителна, художествена и историческа недвижима културна полезност с категория " национално значение ".

От Министерството на културата оповестиха, че като принципал на най-значимата и представителна българска театрална институция в страната, ще окажат цялостно подпомагане за допустимо най-бързото осъществяване на съгласувателната процедура на спешния ремонт на постройката. В допълнение, Министерството на културата показва, че има подготвеност да спомага и с спомагателни финансови средства, при положение, че такива са нужни.

В случай на такава нужда от спомагателни разноски, управлението на Народния спектакъл " Ив. Вазов " може да кандидатства за в допълнение финансиране от Министерството на културата по програмата за финансови разноски, където все още има неизразходен запас. на постройката.

Всякакви консервационни и реставрационни действия по постройката на Народния спектакъл " Иван Вазов " следва да бъдат съгласувани с Министерството на културата според Закона за културното завещание.

Припомняме, че бурята през миналото денонощие аргументи обилни вреди в столицата. сигнала към екипите за спешна помощ. Трима души пък изгубиха живота си, откакто бяха в столичен парк.
 Когато гръм удари... правят оценка вредите след бурята в София
Когато гръм удари... правят оценка вредите след бурята в София

Мобилизирани са всички компании за почистване
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР