Екипът на месинджъра WhatsApp представи бърз начин за прехвърляне на

...
Екипът на месинджъра WhatsApp представи бърз начин за прехвърляне на
Коментари Харесай

В WhatsApp се появи директен начин за прехвърляне на историята на чатовете между смартфони чрез QR-код

Екипът на месинджъра WhatsApp показа бърз метод за прекачване на историята на чатовете от остарял смарт телефон към нов благодарение на QR-код. Методът е доста елементарен и не изисква съществуването на аварийно копие на историята в облачното вместилище.

Компанията сподели, че в този момент ще бъде по-лесно за потребителите да мигрират от смарт телефон на смарт телефон, само че те би трябвало да работят със същата операционна система. В този случай е задоволително да употребявате местна Wi-Fi връзка. За да прехвърлите хронологията на чатовете, уверете се, че и двете устройства са дейни и свързани към една и съща Wi-Fi-мрежа. След това би трябвало да отидете в настройките на месинджъра, да изберете секцията „ Чатове “, и „ Прехвърляне на чатове “. За да завършите прехвърлянето, ще би трябвало да сканирате QR-кода с новия си смарт телефон.

Компанията твърди, че методът е по-сигурен от страничните решения, защото данните се криптират на самите устройства и обменът се прави единствено сред тях в локалната мрежа, без да се изисква да вземем за пример потреблението на Google-хранилище.

Преди това WhatsApp оферираше да употребявате облачно вместилище за прекачване на историята от смарт телефон на смарт телефон с идентична операционна система, само че в този момент компанията предложи пряк способ за прекачване.

Спомнете си, че сега месинджърът поддържа потреблението на един акаунт на няколко смарт телефона. Но в този случай не приказваме за транспорт на данни — смарт телефонът със SIM-картата, към която е обвързван акаунтът, остава „ водещият “ и в случай че има проблеми с него, достъпът до другите устройства с течение на времето ще бъде изгубен.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР