Екипът на кмета на Благоевград Атанас Камбитов е даден на

...
Екипът на кмета на Благоевград Атанас Камбитов е даден на
Коментари Харесай

Погват кмета на Благоевград за измама с общински имот

Екипът на кмета на Благоевград Атанас Камбитов е даден на прокурор за договорка с общински парцел на остарялата автогара. Сигнал до прокуратурата, до премиера Б. Борисов, до ДАНС и до ДНСК е подал през вчерашния ден някогашният основен проектант на общината Васил Тинчев, който преди няколко дни бе уволнен след призован особено за задачата дисциплинарен съвет.
Арх. Тинчев разкрил противозаконен градеж в региона на остарялата автогара в центъра на Благоевград на компания „ Стройинвестконсулт 2013 “ ЕООД, чийто някогашен притежател е кумашинът на кмета Атанас Камбитов, някогашният зам. кмет по строителството на общината инж. Янко Янков. Арх. Тинчев твърди, че единствено за къс интервал теренът, върху който има противозаконна нова 2-етажна солидна сграда, от обществена общинска благосъстоятелност е станал частна общинска благосъстоятелност, без да има решение на Общинския съвет, написа още Pirinskodelo.bg.

Публична общинска благосъстоятелност са парцелите, предопределени за трайно облекчаване на публични потребности от общинско значение. Имотите и движимостите – обществена общинска благосъстоятелност, които са престанали да имат такова предопределение, се афишират от Общинския съвет за частна общинска благосъстоятелност. Редът за това е единствено един – посредством решение на Общинския съвет, при което е належащо да бъде потвърдена нужда от смяната на типа на собствеността.

Още по-шокиращо обаче е решение на локалния парламент от последната сесия за 2018 година, с което против 54 717 лева без Данък добавена стойност в региона на остарялата автогара се продават 155 кв.м общински терен, върху част от който към този момент е вдигнат въпросният противозаконен градеж. Към документите, показани на общинските съветници, има и уверение, подписано от зам. кмета по строителството инж. Е. Тунева, в което тя подсигурява, че няма формирана административна кореспонденция и установено нелегално строителство върху терена, предмет на договорката.

„ Снимах противозаконната постройка на 29 декември. На декемврийската сесия на Общински съвет ми направи усещане номерът на парцела по кадастрална карта на „ Стройинвестконсулт 2013 “ ЕООД и си спомних, че отхвърлих утвърждение на плана им още през октомври”, споделя арх. на Благоевград Васил Тинчев. „ Проектът за строителство на „ Стройинвестконсулт 2013 “ ЕООД е импортиран на 22.10.2018 година и аз трябваше да го одобря до 29.10.2018 година, само че вместо да сложа подписа си направих отвод, тъй като теренът бе маркиран като обществена общинска благосъстоятелност. На 18.11.2018 година обаче той, неизвестно по какъв начин, е станал частна общинска благосъстоятелност, написа струма бг. Оказва се, че купувайки апетитния парцел от шефа на „ Динамик-текс “ ООД Хр. Бърдаров, през юни 2017 година „ Стройинвестконсулт 2013 “ ЕООД се снабдява със постройка с повърхност от 122 кв.м и право на градеж, само че договорката не включва терена под металния павилион в съседство, за който имаше единствено отстъпено право на градеж. Земята под него, същата от плана за строителство, показан от „ Стройинвестконсулт 2013 “ ЕООД, е останала обществена общинска благосъстоятелност.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР