Екипът на информационно-диагностичния инструмент HWiNFO наскоро пусна нова версия на

...
Екипът на информационно-диагностичния инструмент HWiNFO наскоро пусна нова версия на
Коментари Харесай

Видеоядрата Nvidia GV102 и GV104 бяха споменати от разработчиците на инструмента HWiNFO

Екипът на информационно-диагностичния инструмент HWiNFO неотдавна пусна нова версия на приложението, публикувайки в същото време лист с нововъведенията. Най-интересната специфичност на идната версия на HWiNFO ще се трансформира поддръжката на графичните процесори Nvidia GV102 и GV104 .
Съдейки по обозначението и двете GPU са построени въз основата на архитектурата Volta и съставляват „по-младите братя“ на към този момент познатия ни чип Nvidia GV100, употребен в ускорителите Titan V и Quadro GV100.

Като се има поради приближаването на анонса на идващото потомство графични карти GeForce GTX може да се допусна, че графичните процесори Nvidia GV102 и GV104 би трябвало да стоят в основата на топ-решенията от рода на GeForce GTX 1180 или GTX 1170. От друга страна, доста източници настояват, че в основата на новите карти GeForce GTX се крие архитектурата Turing и по този метод видеоядрата би трябвало да носят обозначения от типа GT102 и GT104 .

Поддръжката на графичните процесори GV102 и GV104 от инструмента HWiNFO също по този начин може да е симптом, че Nvidia интензивно работи по новите професионални карти от серията Quadro. Каквато и да е обстановката, тя би трябвало да се проясни през идващите месеци.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР