Екипът на Градска художествена галерия “Борис Георгиев – Варна си

...
Екипът на Градска художествена галерия “Борис Георгиев – Варна си
Коментари Харесай

Представят семейна програма в Градска художествена галерия - Варна

Екипът на Градска художествена изложба “Борис Георгиев " – Варна си сложи за цел да помогне на всички майки и татковци, баби и дядовци, по-големи братя и сестри да разкрият света на изобразителното изкуство пред най-малките! Галерията към този момент има непрекъсната стратегия за фамилни публики, създадена след особено образование от Лиз Смит, шеф за образованието в Националната портретна изложба в Лондон и с поддръжката на Британски съвет и Британското посолство.

Официалното показване на програмата ще се организира на 13 март от 18 часа в залите на Градска художествена изложба " Борис Георгиев “ – Варна. В него ще вземат участие екипът на ГХГ - Варна, основал програмата и Любов Костова, шеф на Британски съвет в България.

Свикнали сме да мислим за визитата в музея като за нещо, което вършим в самотност. Общуването с експонатите в картинната изложба изисква нашето съвършено внимание – това, за което все не остава време. Програмата за развиване на фамилните публики в Градската изложба на Варна разчита на напълно противоположна настройка, а точно – да посетим музея в добра компания. Да обсъдим, да съпреживеем, да се забавляваме, да създадем мемоари, обкръжени от най-близките си и от изкуството. Навярно доста от нас си спомнят първото посещаване в музея, галерията, театъра и формиращото влияние върху личността, което то реализира. Присъствието на баба и дядо, мама и татко е било част от това, което прави първата ни среща с изкуството съкровена. Но в този момент, когато сами сме в ролята на родители, осъзнаваме с какви провокации е обвързвано едно посещаване с деца в музей или изложба.

Затова екипът на Градска Художествена изложба – Варна е подготвил набор от занимателни игри и нагледни материали, които да бъдат от помощ при ранната среща с художествените произведения. Програмата е непрекъсната, което значи, че материалите и игрите ще бъдат обновявани от време на време, тъй че да провокират предпочитание за ново посещаване!

Програмата по план #Семейно в Градската художествена #галерия на #Варна се реализира в партньорство с Британски съвет и Британското посолство в България и е отворена за гости от 1 до 99 години, всеки работен ден на Галерията, от 10 до 17 часа.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР