Екипът на Едуард Николаев от легендарния руски отбор KAMAZ-Master финишира

...
Екипът на Едуард Николаев от легендарния руски отбор KAMAZ-Master финишира
Коментари Харесай

Какви са гумите на състезателния КамАЗ

Екипът на Едуард Николаев от именития съветски тим KAMAZ-Master финишира в Кордоба, Аржентина и завоюва тазгодишното издание на рали Дакар. Сега ще ви разкажем за една технология и за самите гуми, които Continental доставя на тима.

Технологията се назовава ContiPressureCheck и непрестанно следи въздушното налягане и температурата в безкамерни гуми благодарение на сензори и може да се употребява при многоосови товарни и търговски коли с всякаква класификация на колелата. Всеки сензор има обособена батерия, което подсигурява непрестанно деяние за интервал до 6 години или към 600 000 километра. Сигналите от устройствата се предават до централен блок за ръководство или до свързаната телематична система.

Серията гуми Continental HCS в началото е създадена за тежките условия на употреба при строителните машини. Тези гуми обезпечават необикновено прилепване на колелата заради неповторимия си грайфер и геометрия и имат нараснала резистентност на вреди и пробиви, което е от изключителна значимост при надпревари като рали Дакар.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР