Екипът на Димитър Бербатов и ръководството на БФС за пореден

...
Екипът на Димитър Бербатов и ръководството на БФС за пореден
Коментари Харесай

Бербатов и БФС: две различни тълкувания на съдебно решение

Екипът на Димитър Бербатов и управлението на БФС за следващ път се сблъскаха косвено. Този път за решение на Софийски градски съд за извършения от опозицията конгрес на 18 март т.г.

Бербатов “натисна спусъка ” първи през вчерашния ден с обява във фейсбук. Тя стартира с изказванието по какъв начин Софийски градски съд е постановил, че Изпълкомът на БФС е отменил незаконосъобразно плануваното точно за 18 март общо заседание.



Припомняме, че при призован конгрес, в това число със известие в Търговския указател, ИК го отдръпна. Бербо и компания организираха колекция без да пита с под 100 клуба, множеството от които бяха извадени от БФС. Доста по-късно централата въпреки всичко провежда заседание, което не беше изборно.

Все отново в позицията на “Р-Еволюцията ” се признава, че “въпреки че се е съгласил с причините ни, съдът е стигнал до неправилния извод, че незаконосъобразните дейности на администрацията на БФС са опорочили валидността на решенията на Конгреса ”.

“На тези единствени учредения, вменени напълно във виновност на БФС, съдът е отменил взетите от Конгреса решения, като е определил двуседмичен период за обжалване. Предстои обжалване пред Софийския апелативен съд ”, споделят още бунтарите.

Днес БФС реагира и разгласява известие на формалния си уебсайт, в което оборва някои от изказванията на своите съперници.
Ето цялостният текст:
“Във връзка с подвеждащите послания, показани в общественото пространство по повод извършеното на 18 март т.г. в Националния замък на културата „ мероприятие “, Българският футболен съюз внася следните разяснения:

Софийският градски съд изрично разгласи така наречен конгрес на 18.03.2022 година за НЕЗАКОНЕН и анулира всички решения, взети в поддръжка на уредниците, защото клубовете, взели участие на въпросната дата, жестоко са нарушили наредбите на Устава на БФС, подведени от организаторите на противозаконната демонстрация.

Съдебното решение демонстрира, че футболните клубове вярно са били изключени като членове на федерацията, което бе сторено на постоянно извършения конгрес на БФС на 20.05.2022 година

Всички други тълкования на решението на Софийски градски съд можем да окачествим като следващи опити за изкривяване на истината и заблуждение на публичното мнение. ”
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР