Екипът на BrightCap Ventures са (от ляво надясно) Даниел Лорер,

...
Екипът на BrightCap Ventures са (от ляво надясно) Даниел Лорер,
Коментари Харесай

Rolls Royce търси български предприемачи с идеи

Екипът на BrightCap Ventures са (от ляво надясно) Даниел Лорер, Георги Митов, Елина Халачева и Диана Стефанова

© Надежда Чипева Български експерти в региона на технологиите ще могат да работят за колоса в региона на авиационната промишленост Rolls Royce. Това става допустимо с помощта на партньорство, което фондът за дялови вложения BrightCap Ventures подписа с подразделението му за нововъведения R2 Data Labs. По силата на подписаната договореност българската връзка ще търси екипи, подобаващи за развойната стратегия на Rolls Royce, и ще ги финансира като стартъпи до фаза, в която продуктът или услугата им потвърдят своята икономическа жизнеспособност на световния пазар.

Кой може да влезе в петицата

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Възможността за включване в предприемаческата екосистема на Rolls Royce е отворена за екипи, които създават технологии в региона на изкуствения разсъдък, разбора на данни, интернет на нещата в промишлеността, блокчейн, quantum computing, самостоятелни устройства и системи. Ще се гледа до каква степен продуктът или услугата им спомагат за разрешаването на съответен промишлен проблем, което би имало значителност за бизнеса световно. След като бъде направена селекция от подобаващи претенденти, за тях ще бъде проведена 6-месечна менторска стратегия, през която ще се избистри тактиката им за реализиране на триумф в създаването. Като част от акселераторската стратегия на BrightCap стартъпите ще имат опция да получат финансиране от 200 хиляди евро, а в по-късна фаза и в допълнение финансиране за напредък от Серия А, което може да доближи до 3.5 млн. евро.

Целта е да бъдат разпознати най-малко пет компании, които да се включат към екосистемата на Rolls Royce за софтуерни разработки за потребностите на промишлеността. " Това е фантастична опция за бизнесмените в района да работят за Rolls Royce ", разяснява Марк Емънс от R2 Data Labs при анонсирането на партньорството с BrightCap. " Вярваме, че посредством тази връзка стартъпите в България получават действителна опция да стигнат до световния пазар, в случай че съумеят да намерят решение на действителен промишлен проблем. Често самите акционери в даден бизнес са тези, които разпознават проблемите и са стимулирани да намерят решение ", прибавя Даниел Лорер от Bright Cap.

В положителни ръце

Като световен водач в авиацията Rolls Royce има клиенти допълнително от 150 страни. Сред тях са над 400 самолетни компании, 160 военни структури, 70 морски флотилии и над 5 хиляди електроенергийни централи по света. Годишните доходи на компанията за предходната година са 15 милиарда паунда, а разноските й за развойна активност са били 1.4 милиарда паунда. Компанията поддържа мрежа от партньорства с 29 академични софтуерни центъра, което я нарежда измежду най-активните в научните индустриални разработки.

BrightCap Ventures бе основан предходната година за да подкрепя предприемаческата екосистема в ранния стадий на развиване на фирмите. Фондът е в партньорски връзки с американски и израелски специалисти и вложители. Основната част от ресурса от 25 млн. евро, с който работи, е възложен от Европейският капиталов фонд (ЕИФ). Сред подкрепените дотук компании са Software Group, Lucid Link, Cloudpipes, Frontline dynamics, Scaleflex и FITE.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР