Екипът на БНТ осигури достъп на проверяващите от специализираните служби

...
Екипът на БНТ осигури достъп на проверяващите от специализираните служби
Коментари Харесай

ДАНС и МВР разследват бомбената заплаха срещу медии и летища в страната

Екипът на Българска национална телевизия обезпечи достъп на проверяващите от профилираните служби до постройката на малкия екран за нужните инспекции за взривни устройства. ДАНС и Министерство на вътрешните работи проверяват терористичната опасност.

Вижте повече детайлности в този момент от директното включване на Иво Никодимов.

Писмото със опасност за терористична офанзива е изпратено на публицистичната ни е-поща в 9 часа и 33 минути. В него определяща се за терористична организация твърди, че в постройката има взривни устройства с тротил и те могат да се задействат във всеки един миг след отварянето на писмото.

По същото време и от същия адресант такива писма са получени и на електронни пощи на летищата в София, Пловдив, Варна и Бургас, както и в редакцията на вестник " 24 часа ".

Сградата на Българска национална телевизия беше евакуирана за няколко часа и експерти по неутрализиране на гърмежи от Отряда за битка с тероризма ревизираха пространствата, в това число с кучета за разкриване на гърмежи.

На летище София опасността е била за взривни устройства на Терминал 1, където също е осъществена инспекция без да стопират полетите и обслужването на пасажерите.

Летище Пловдив също е траяло да работи до момента в който експертите по неутрализиране на гърмежи са проверявали сигнала.

Морските летища Бургас и Варна също не са затваряни по време на инспекциите за взривни устройства.

Анализът на информацията на службите е, че най-вероятната цел на заканите е да се затрудни работата на летищата и медиите.

 ГДБОП: Сигнали за бомби до летища и медии са изпратени и в други страни от Европейски Съюз ГДБОП: Сигнали за бомби до летища и медии са изпратени и в други страни от Европейски Съюз
По мотив получени през днешния ден злоумишлени известия на електронните адреси на летища, Българска национална телевизия и други медии в страната, Отдел „ Киберпрестъпност “ към ГДБОП заяви...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР