Екипът на библиотеката, нейните читатели и приятели-автори и творци подкрепят

...
Екипът на библиотеката, нейните читатели и приятели-автори и творци подкрепят
Коментари Харесай

Столична библиотека отбелязва празника на българските библиотекари с Ден на отворените врати и безплатни читателски карти

Екипът на библиотеката, нейните читатели и приятели-автори и създатели поддържат актуализацията на бюджета на библиотеките в страната

През 2022 година Столична библиотека посреща Деня на библиотекаря - 11 май с 72 хиляди читателска публика, от която 5 хиляди нови читатели от началото на т.г., с над 150 хиляди раздадени книги за 4 месеца и новооткрит съвременен пети филиал на библиотеката в София– в регион " Овча купел ".

 

Библиотеката на София през целия празничен ден ще подарява безвъзмездни едногодишни читателски карти на всички искащи.

 

Столична библиотека ще покаже разнообразни експозиции, както и тематичната галерия " Библиотеката на София споделя ", представяща част от богатото книжно завещание на София, непокътнато за бъдещите генерации благодаре-ние на всеотдайността и професионализма на стотици пазители на книжов-ността, работили в Столична библиотека за популяризирането на словото и знанието.

 

Към нас в празничния ден ще се причислят със стихове, послания и музика известни създатели - другари на библиотеката: Георги Господинов, Мирела Иванова, проф. Михаил Неделчев, Калин Терзийски, Силвия Чолева, Владимир Зарев, Иван Ланджев, саксофонистът Иван Бороджиев и други, които са били постоянно съпричастни към нашата духовна идея. Любимите създатели ще подаряват на читателите свои нови книги с подписи. На този ден нашите другари ще поддържат справедливите претенции на библиотекарите за повече бюджетни средства на библиотеките за книги, цифровизация, предпазване на книжовното завещание, както и почтено възнаграждение на труда на библиотечните експерти.

 

Споделете професионалния ни празник с нас и с нашите другари – поети, писатели, музиканти на 11 май от 17.30 часа, пл. Славейков,пред Столична библиотека.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР