Екипът на Бърза помощ решава дали даден пациент трябва да

...
Екипът на Бърза помощ решава дали даден пациент трябва да
Коментари Харесай

Д-р Маджаров: Болниците не могат да отказват прием на пациенти

Екипът на Бърза помощ взема решение дали даден пациент би трябвало да бъде приет в болница. Болниците нямат право да отхвърлят банкет на пациенти. Лекарите са положили Хипократова клетва. „ Ясно беше, че ще стигнем дотук, гледайки Испания и Италия и поради, че тези страни са доста по-добре във връзка с опазването на здравето.
Това сподели ръководителят на Българския лекарски съюз Иван Маджаров пред бТВ във връзка втория случай на гибел на пациент с ковид поради липса на място в лечебните заведения в София.

„ Ако влезем в лечебните заведения, ще забележим, че не се касае за безпорядък, а те в действителност са претъпкани. Колегите в Коронавирус отделенията са затрупани с заболели и работят “, сподели Маджаров.

„ Всяка болница има О2 и пациентът най-малкото би трябвало да се сложи на апарата. Щом доктор от Спешна помощ е решил да го докара, значи болничното заведение би трябвало да го одобри. Някой си мисли, че е над обстановката и може да си прави каквото желае, само че това не е по този начин. Някой би трябвало да поеме отговорност “, счита Маджаров.

Според ръководителя на БЛС би трябвало да спре измиването на ръцете с Бърза помощ. Той поддържа основаването на триажни отделения пред лечебните заведения, тъй като е значимо пациентите преди всичко да бъдат прегледани.

БЛС поддържа потреблението на бързи антигенни проби, които да се употребяват и при джипитата и в Бърза помощ, съобщи Маджаров и означи, че в Съединени американски щати техните резултатите се признават за дефинитивни и се вкарват в системата, само че в Европа не е по този начин.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР