Екипът на българския стартъп Центроида (Centroida) се присъединява към компанията

...
Екипът на българския стартъп Центроида (Centroida) се присъединява към компанията
Коментари Харесай

Нова сделка за придобиване на българския IT пазар

Екипът на българския стартъп " Центроида " (Centroida) се причислява към компанията за професионални софтуерни услуги, софтуерно инженерство и цифрова промяна ScaleFocus. Centroida специализира в блокчейн, облачни технологии, изкуствен интелект и машинно образование и е оповестена за " Технологичен стартъп на годината ".

Екипът на Centroida се състои от амбициозни и енергични експерти, с които се работи елементарно. Именно тези качества са в основата на рецептата за напредък на ScaleFocus, следвана от години. Изкуственият разсъдък и машинното образование са извънредно значими за ScaleFocus през 2019 година Компанията чака голям растеж в тези две сфери в околните 2-3 години. Опитът на Centroida в изкуствения разсъдък и машинното образование ще помогне на ScaleFocus да обслужва още по-добре клиентите си от целия свят и да им дава софтуерни решения с безупречно качество. С неспокойствие чакаме да използван на процедура уменията на Centroida в региона на лицевото различаване, автоматизацията, роботизацията и науката за данни ", споделя Пламен Цеков, Изпълнителен шеф на ScaleFocus.

" Радваме се, че ставаме част от най-голямата софтуерна компания в България. Впечатлени сме от устойчивия растеж на ScaleFocus. Вълнуваме се от опцията да използван в доста по-голям мащаб нашия опит в блокчейн, изкуствения разсъдък, машинното образование и облачните технологии. Вече имаме голям брой планове за компютърно зрение и автоматизация в сферите на сигурността и маркетинга и имаме вяра, че от тази наша експертиза ще има големи изгоди ", споделя възпитаникът на Stanford и Harvard и Изпълнителен шеф на Centroida Ангел Келчев.

" Екипът ни ще добави спомагателна стойност към плановете на ScaleFocus за техните световни клиенти. ScaleFocus към този момент е сътрудник на едни от най-хубавите снабдители на облачни услуги в света като Microsoft, Amazon, Гугъл, SAP, Oracle и Alibaba Cloud. Именно в тези планове нашите експерти по облачни технологии ще имат максимален принос ", разясняват Гаврил Тонев и Теодор Савов, съучредители на Centroida.

ScaleFocus закупи българската компания Upnetix в края на 2018 година Upnetix е една от 50-те организации в света, сертифицирани за разработка на Гугъл, с фокус върху цифрова промяна и устойчиви уеб и мобилни софтуерни решения. След сполучливата интеграция на Upnetix, ScaleFocus продължaва да търси благоприятни условия за консолидация в софтуерния бранш, с цел да продължи да надминава упованията на клиентите си в използването на най-новите технологии и най-хубавите практики в IT промишлеността.

ScaleFocus е европейска, високотехнологична компания за доставка на устойчиви ИТ решения. Компанията е фокусирана върху доставката и интеграцията на модерни, новаторски софтуерни решения в областите Digital, Data и Cloud.

Centroida е български стартъп, основан през 2016 година от трима ученици на Американския университет в Благоевград. Печели оценката " Технологичен стартъп на годината " от Global Tech Summit през 2018 година С екип от 30 експерти, Centroida е една от водещите български компании за блокчейн решения. Предлага както обществени (Ethereum), по този начин и частни (Hyperledger Fabric) блокчейн технологии, интелигентни contract development и auditing услуги в целия свят. Известна е и с плановете си в областта на машинното зрение и невролингвистичното програмиране (компютърната лингвистика).
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР