Екипът на американския специален прокурор Робърт Мълър беше напуснат от

...
Екипът на американския специален прокурор Робърт Мълър беше напуснат от
Коментари Харесай

Пореден знак, че разследването за руската намеса в САЩ е към края си

Екипът на американския специфичен прокурор Робърт Мълър беше изоставен от един от водещите му членове. Става сума за Андрю Вайсман – архитектът на следствието против някогашния началник на президентската акцията на Тръмп, Пол Манафорт. Вайсман има намерение да се отдаде на преподавателска работа в Университета на Ню Йорк. Неговото овакантяване се възприема като доказателство, че работата на екипа на Мълър е към своя край.
Бившият началник на ФБР Робърт Мълър беше назначен през 2017-та за спецпрокурор, проверяващ евентуална съветска интервенция в президентските избори от 2016-та. По думите на някогашния консултант на Тръмп Стийв Банън, екипът на Мълър е група от " убийци ".
Две години по-късно, прокурорът от Бруклин Андрю Вайсман напуща екипа след делото против Манафорт. Бизнесменът бе наказан на общо седем години и половина зад решетките. Обвиненията бяха за банкова и данъчна машинация, само че не и по тематиката " съветска интервенция ".
По-рано този месец напусна и различен топ член на екипа на Мълър. Специалният сътрудник във ФБР Дейвид Арчи се отдръпна, с цел да оглави централата на бюрото в Ричмънд, Вирджиния.
До момента следствието на Робърт Мълър е повдигнало обвинявания на 34 лица и 3 компании. Получени са 7 самопризнания за виновност и е издадена една присъда.
Междувременно Камарата на представителите в Конгреса гласоподава резолюция, предвиждаща отчетът на Мълър за съветска интервенция в изборите да бъде обществен. С избор от 420 " за “ и нито един " срещу ", Когресът даде явен знак на основния прокурор Уилям Бар. Резолюцията обаче не го задължава да даде гласност на отчета. Вносителите на предлагането за гласност се притесняват, че основният прокурор би прикрил данни, уличаващи Тръмп в нарушавания. Бар би употребявал като предлог закон, забраняващ да се води разследване против ръководещия президент.
На фотографията: Робърт Мълър
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР