Екипът на Алексей Навални заяви, че погребалните служби отказват да

...
Екипът на Алексей Навални заяви, че погребалните служби отказват да
Коментари Харесай

Екипът на Навални: Погребалните служби отказват да транспортират тялото му

Екипът на Алексей Навални съобщи, че погребалните служби отхвърлят да транспортират тялото му до църквата, където би трябвало да се състои погребението му. Руският опозиционер умря на 16 февруари в затвор.

 

„ Това е същински срам. Шофьорите на катафалки отхвърлят да транспортират Алексей от моргата ”, оплака се в Telegram Иван Жданов, един от околните сътрудници на умрелия опозиционен водач.

 

Опелото на опозиционера и антикорупционен деятел би трябвало да се състои в петък, 1 март, от 14:00 ч. локално време в черква в югоизточната част на Москва. Това ще се случи в квартала, в който Алексей Навални живеел, когато бил на независимост. Два часа по-късно тялото му би трябвало да бъде заровено в близкото Борисовско гробище.

 

Екипът му прикани московчани да участват на погребението на рецензия на Кремъл, а поддръжниците му в други градове и в чужбина да се съберат, с цел да почетат паметта му. Тези демонстрации могат да се окажат неуместни за съветските управляващи две седмици преди президентските избори, на които Владимир Путин би трябвало да бъде избран отново без конкуренция. По данни на профилираната неправителствена организация OVD-Info в дните след гибелта на Навални са задържани близо 400 души за обществено удостояване на паметта му.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР