Екипът на Алексей Навални е намерил място, където да се

...
Екипът на Алексей Навални е намерил място, където да се
Коментари Харесай

Навални ще бъде погребан на 1 март в Москва

Екипът на Алексей Навални е намерил място, където да се организира опелото му. Опозиционерът ще бъде заровен на 1 март в Москва.

„ Опелото на Алексей ще се състои в църквата на иконата на Божията майка „ Утоли моите скърби “ в Марино на 1 март от 14.00 часа. Елате рано. Погребението ще се състои на Борисовите гробища. “, съобщи своята говорителка Кира Ярмиш в Twitter.

Директорът на ФБК Иван Жданов сподели, че сбогуването с Навални и погребението са планувани да бъдат на 29 февруари. Бързо обаче е станало ясно, че до тази дата „ няма нито един човек, който да може да изкопае гроб “.

Жданов свърза това с обстоятелството, че на този ден Владимир Путин ще насочи обръщение към Федералното заседание

След това сътрудниците на Навални откриха „ огромна естествена зала “, с цел да се сбогуват с Навални в Новокосино. Но по-късно тя им беше отказана.

„ И тъкмо както в Салехард, те още веднъж сложиха изискването „ безшумно фамилно заравяне със прощаване на гробището Хованское “. Едно към едно с метода, по който са изнудвали майката на Навални, когато не са желали да предадат тялото на Алексей. Предложението за крематориума на Ховански беше импортирано персонално от Алексей Алексеевич Венедиктов.  Общо взето зала няма да има. Копелета. Не дават дата. Не дават зала. Така или другояче всички ще се сбогуват с Алексей “, сподели Жданов.

На 27 февруари Кира Ярмиш заяви, че към момента не може да бъде открита зала, в която ще се организира сбогуването с Навални

На 16 февруари Федералната работа за осъществяване на наказванията за Ямало-Ненецкия самостоятелен окръг заяви, че Алексей Навални е умрял в колонията „ Полярен вълк “. Тялото на политика беше предадено на майка му девет дни по-късно. Людмила Навальная сподели, че е била принуждавана да погребе сина си скрито и без обществено прощаване. Тя отхвърли да извърши тези претенции.

Преди дни началникът на украинското разузнаване към Министерството на защитата Кирило Буданов съобщи, че съветският опозиционер е почнал от тромб. Украйна удостовери, че гибелта му е била естествена.

„ Вероятно ще ви отчайвам, само че това, което знаем, е, че той в действителност е почнал от кръвен съсирек. И това е повече или по-малко доказана информация “, уточни Буданов.

Освен това стана ясно, че Навални е трябвало да бъде освободен. Това е наложително да стане като част от размяната на пандизчиите, сподели във видеото в YouTube журналистката от неговия екип – Мария Певчих.

Източник: Insider/Превод: SafeNews
Още вести четете в категория Свят
За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР