Екипът, който търсеше българския алпинист Боян Петров приключи действията по

...
Екипът, който търсеше българския алпинист Боян Петров приключи действията по
Коментари Харесай

Показаха блузата и инсулина на Боян Петров, намерени под връх Шиша Пангма

Екипът, който търсеше българския планинар Боян Петров завърши дейностите по избавителната акция. В заключението им се показва, че не са открити следи както от екипа по търсене на земя, по този начин и от въздушния. Чака се формалното изказване на държавното управление, ако би трябвало да се извърши в допълнение търсене. Това пишат на формалната си страница във Facebook " Dream Wanderlust " от избавителния екип. Боян Петров е в неопределеност от 3 май, когато тръгнал да покорява връх Шиша Пангма в Хималаите.

" Изпратихме всички отчети на българското държавно управление. Сега те ще вземат решение дали да продължим търсенето. Беше ни обещано позволение да търсим Боян Петров до през днешния ден ", пишат от избавителния екип. Показани бяха и движимостите на българския планинар, които са открити по време на издирването му под връх Шиша Пангма. От избавителния екип разгласяват в детайли по какъв начин се е осъществила интервенцията през днешния ден:

" В 7:51 часа непалско време излетяхме дружно с двама българи в търсене на българския катерач Боян Петров. Отново прелетяхме над Шиша Пангма и постепенно се спуснахме до базовия лагер като част от задачата за търсене с вярата да намерим някаква диря. Изкачихме се по-нагоре и също претърсихме долните елементи на планината ".

Прочети повече на:
novini.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР