Екипът е с експертна ориентация, няма нито едно партийно назначение“,

...
Екипът е с експертна ориентация, няма нито едно партийно назначение“,
Коментари Харесай

Земеделският министър Вътев: Ще работим за български храни, произведени с наши суровини

„ Екипът е с експертна ориентировка, няма нито едно партийно предопределение “, разясни той.

„ За да може на нашите и вашите трапези да има повече български храни, създадени с български първични материали “, добави той.

 

Той разясни, че към екипа има големи упования и ще се постараят да ги оправдаят.

Сред имената на показаните специалисти са Георги Тошев, Таня Георгиева, Мирослав Маринов, Александър Йоцев, Деян Стратиев и Светлозар Патарински, Илия Проданов, Стоилко Апостолов, Дамян Илиев.

 

„ Една огромна част от суровините, които се влагат в производството на български гхратни, не са български. Такъв е казусът с млякото, с плодовете и зеленчуците, с месото. В българското земеделие имат прекалено много пари, които се дават за стимулиране на земеделието, само че огромна част от тях не дават резултат, не водят до артикул “, сподели още министърът.

 

„ По отношение на дотациите има много аномалии, които изискват време да се разрешат. Виждаме прекомерно бързо проблемите, знаем ги от преди този момент още “, акцентира още той.

 

Заместник-министър Георги Тошев ще координира активността на Областните дирекции " Земеделие ", провеждането на държавната политика в региона на поземлените връзки и комасацията, ще упражнява правата на страната по ръководство на държавните предприятия по Закона за горите и комерсиалните сдруженията към министерството.

 

Заместник-министър Таня Георгиева ще дава отговор за ръководството и осъществяването на Програмата за развиване на селските региони 2014-2020 година, интервенциите в Стратегическия проект за развиване на селските региони, интернационалните връзки и двустранното и многостранно съдействие, в това число и с Китай, за политиката на страната в региона на биологичното произвеждане, както и за Селскостопанска академия. 

 

Заместник-министър Мирослав Маринов ще дава отговор за горското и ловно стопанство, както и за организирането на дейните въздействия върху градовите процеси и други неподходящи атмосферни условия.

 

Заместник-министър Александър Йоцев ще дава отговор за осъществяване на националната политика по използване на Общата селскостопанска политика на Европейски Съюз в региона на пазарните ограничения и организациите на производители, създаването на разбори и стратегически документи в земеделския бранш. А също координирането и използването на държавната политика в региона на качеството и сигурността на храните и фуражите, както и научната оценка на риска по агрохранителната верига.

 

В неговия сектор са още и държавната политика в региона на растениевъдството, лозаро-винарския бранш и други.

 

Земестник-министър Деян Стратев ще работи за развитие на отглеждането на животни, въвеждане и използване на пазарни механизми и режими на Общата селскостопанска политика в тази област, ръководството и съхранението на генетичните запаси, както и за дейностите по реализиране на формалния надзор за качеството и сигурността на храните по цялата агрохранителна верига, граничния фитосанитарен и ветеринарномедицински надзор.

 

Той ще дава отговор и за ръководството и осъществяването на Програмата за морско дело и риболовство, провеждането на държавната политика в региона на рибарството, както и за реализиране на политиката по националното подкрепяне в бранш земеделие, риболовство и горско стопанство в областта на държавните помощи.

 

Съветник на министъра е ръководителят на Националната асоциация на зърнопроизводителите (НАЗ) Илия Проданов.

 

Стойлко Апостолов е консултант по биопроизводството, а третият консултант е доктор Дамян Илиев.

 

Министърът подсети, че неотдавна има и нов шеф на Българската организация по сигурност на храните (БАБХ) – Светлозар Патарински.

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР