Екипът е почти напълно готов и то с хора, които

...
Екипът е почти напълно готов и то с хора, които
Коментари Харесай

Проф. Габровски е готов да приеме и друг мандат, ако първият му не успее. Избрал е министрите си сам

Екипът е съвсем изцяло подготвен и то с хора, които считам, че до един са високи експерти с положителни имена. Това сподели кандидат-премиерът, излъчен от ГЕРБ-СДС, професор Николай Габровски в предаването
Възможно ли е съставянето на кабинет?

След приключването на кръга от срещи с парламентарните групи претендентът на ГЕРБ-СДС за министър-председател изясни, че неговата задача е била да реализира гражданска самодейност, показвайки че в обществото има хора, които се интересуват от това, което се случва, и са мощно обезпокоени, само че въпреки всичко са подготвени да създадат крачка за решаването на проблемите.
" Много съм удовлетворен от извършените съвещания с " Демократична България ", " Българска социалистическа партия за България ", Движение за права и свободи и " Български напредък ". Въпреки всичко, хората пристигнаха на срещата. Това значи, че има отворена врата за разговор ", изясни той.
Проф. Габровски изрази вяра, че когато стане ясно кои лица ще вземат участие в бъдещия кабинет и когато се осъзнае, че работи правилото за професионализъм и наличие на имена, отдалечени от партийното говорене, ще надделее разсъдъкът и първият мандат ще се осъществя.

Въпреки че изрази мнение, че ще има по-голяма възможност да се осъществя първият мандат, в сравнение с идващите, Габровски
Всичко за Вашата сватба
не отхвърли опцията да се съгласи да бъде препоръчан за кандидат-премиер за третия мандат от друга политическа мощ, само че при изискване, че се съблюдават същите правила - цялостна независимост за избор на екип, далечен от партийни централи и партийни оцветки.
По негови думи едноличният избор на всички министри е бил първичното му изискване и този избор не е съветван с Бойко Борисов.
" Никога, в никакъв случай не бих се съгласил на нещо друго ", безапелационен е той.
Политическата рецесия и проблемите
Според професор Николай Габровски България е в неволя и проблемите в страната са прекалено много - усвояването на средствата от Плана за възобновяване и резистентност, набирането на средства по европейски стратегии за срока 2021-2027 година, влизането в еврозоната, присъединението към шенгенското пространство.
В обстановка на повтаряемост на изборния цикъл, по думи на кандидат-премиера, се повтаря една и съща неточност и е наивно да се чакат разнообразни резултати. Габровски твърди, че през днешния ден още веднъж сме в навечерието на нови изключителни парламентарни избори, които евентуално ще доведат до още избори. Преодоляването на този проблем е належащо и би трябвало да се търси друг метод, счита още той.
" Когато се случи
Всичко за Вашата сватба
някаква неволя или случай, има хора, които стоят в профил и гледат, има и такива, които се пробват да окажат помощ. В този случай реших, че може би е редно да направя тази крачка - да изляза от зоната си на комфорт и своето русло и да се опитам да трансформира малко хода на тези събития ", акцентира още Габровски.
Кой е отговорен: Каква е заболяването на българската политика?
" Със сигурност няма непорочност в тази обстановка. Една от главните аргументи е неналичието на разговор ", посочи кандидат-премиерът във връзка повода за политическата рецесия у нас.
По думите му политическата обстановка у нас припомня на махленски пердах с размяната на остри реплики и " удари под кръста ". Никой не мисли за друго с изключение на победа, счита Габровски. Той съобщи, че е време ескалиращата борба да бъде прекратена.
 
 
09 Дек 2022235609 Дек 20223109 Дек 202215009 Дек 202254909 Дек 202272909 Дек 2022205КоментариНапиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани04 Дек 2022159209 Дек 202218808 Дек 202251224 Sep 20223288
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с
Всичко за Вашата сватба
цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News
PromoMall.bg