Екипажи от състава на Военновъздушните сили и два вертолета Ми-17

...
Екипажи от състава на Военновъздушните сили и два вертолета Ми-17
Коментари Харесай

Армията прати два вертолета да гасят пожара край Мокрен

Екипажи от състава на Военновъздушните сили и два вертолета Ми-17 се включиха през днешния ден в гасенето на пожара в региона на с. Мокрен, област Сливен, оповестиха от Министерството на защитата.

Първият вертолет е изхвърчал от авиобаза " Крумово " в 9.41 ч., а вторият – в 10.31 часа. Те ще оказват помощ за гасенето на огъня, обхванал смесена гора в труднодостъпна, пресечена околност. Машините са снабдени с подвесна система за гасене на пожари.

За следващ ден и 69 военнослужещи от Сухопътните войски с 10 профилирани машини поставят всички старания за преодоляването на огнената буря, допълват от министерството.

Основно пожарът се развива на две огнища - на запад и на изток. Пожарът, зародил в четвъртък, е низов, горят сухи листа и шубраци. Той обхвана близо 300 декара на територията на полигона " Ново село ". В опитите да се потуши огъня през вчерашния ден участваха 70 военнослужещи от полигона и 30 пожарникари и горски чиновници от Сливен. Сред версиите за пораждане на пожара са осъществяване на образователни стрелби.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР