Екипажи от състава на българските Военновъздушни сили (ВВС) започват от

...
Екипажи от състава на българските Военновъздушни сили (ВВС) започват от
Коментари Харесай

ВВС започва съвместна летателна тренировка Тракийска пепелянка 2022 с авиацията още 4 армии -

Екипажи от състава на българските Военновъздушни сили (ВВС) стартират от през днешния ден, 8 август 2022 година, осъществяването на задания в взаимната летателна подготовка „ Тракийска пепелянка - 2022 “. В нея ще вземат участие сили и средства от военновъздушните сили на Гърция, Канада, Румъния и на Съединени американски щати в Европа, заяви пресцентърът на МО.

В рамките на две седмици, в интервала от 8 август до 19 август 2022 година, в българското въздушно пространство ще се проведат взаимни полети и ще се извършват задания, характерни за родовете авиация и противовъздушна защита (ПВО), чиято трудност ще нараства с хода на подготвителните дейности. Основната им цел е обвързвана с подготовка на силите за взаимно присъединяване в съдружни интервенции.

От българска страна вземат участие военнослужещи от базата за Командване, ръководство и наблюдаване, екипажи на изтребители МиГ-29 от авиобаза Граф Игнатиево, Су-25 от авиобаза Безмер, вeртолети AS-532 Cougar от авиобаза Крумово със задания по авиомедицинска евакуация и формирования за противовъздушна защита от състава на Военновъздушни сили и Сухопътни войски.

F-18 на Кралските канадски военновъздушни сили ще оперират от северната ни съседка. Румънските и гръцките военновъздушни сили с техните F-16 ще организират полети с политане и кацане от своите бази за непрекъсната дислокация.

Военнослужещи от състава на американските Военновъздушни сили ще обезпечават дейностите на авиацията на полигон Елена.

Съвместната подготовка „ Тракийска пепелянка “ се организира годишно от 2010 година и дава благоприятни условия на военновъздушните сили на страните-участнички да генерират богат опит при действително взаимоотношение в интернационална среда.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР