Екипажът на военния самолет Спартан“, който транспортира по спешност бебе

...
Екипажът на военния самолет Спартан“, който транспортира по спешност бебе
Коментари Харесай

Екипажът на „Спартан“ пред bTV: Направихме рекорд за време в желанието да помогнем на бебето


Екипажът на военния аероплан „ Спартан “, който транспортира по неотложност бебе от Варна до София, продължава да извършва избавителни задачи. Самолетът съумява да извърши полета за 50 минути.

Екипажът, превозил бебето, пред bTV: Направихме връх за време в желанието да помогнем
Снимка: Редакторски екип


„ Бяхме задействани по телефона, явихме се, подготвихме се за задачата. Имаше усложнена метеорологична конюнктура. Надяваме се всичко да е наред и детето да има шанс “, изясни пълководец Николай Георгиев.

„ В подобен миг би трябвало да сме експерти. Винаги има страсти, само че те би трябвало да се подтиснат. Ако се съблюдават процедури, ще си най-полезен и най-качествено ще се свърши работата “, уточни той.

пълководец Николай Георгиев
Снимка: Редакторски екип


„ Смея да настоявам, че направихме връх за времето от Варна до София в желанието да сме оптимално потребни и да помогнем за положението на това дете “, акцентира Георгиев.

Той добави, че авиационният превоз е обвързван с неудобства като звук, а на открито е било минус 40 градуса.

„ Сблъскахме се с доста компликации по време на този полет. Имаше дъжд, сняг и лед. С подобен пациент би трябвало да сме доста прецизни и полетът да протече безпрепятствено “, добави помощник-командирът старши лейтенант Калоян Атанасов.

старши лейтенант Калоян Атанасов
Снимка: Редакторски екип


„ Човек би трябвало да мисли няколко крачки напред. Когато има толкоз дребен пациент – би трябвало да внимаваме за турбуленция. За първи път имах задача с толкоз малко бебенце. Дадох всичко от себе си и считам, че помогнахме “, изясни той.

„ Професията ми е доста значима. Не мога да си показва да упражнявам нещо други. Всеки ден във въздуха е ново премеждие и ме прави доста благополучен “, сподели още той.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР