Екипажът на моторната яхта Луиз Мишел, спасяваща мигранти в Средиземно

...
Екипажът на моторната яхта Луиз Мишел, спасяваща мигранти в Средиземно
Коментари Харесай

Спасителен кораб, финансиран от Бански, подаде зов за помощ

Екипажът на моторната яхта " Луиз Мишел ", спасяваща мигранти в Средиземно море, изиска с туит незабавна помощ от италианската брегова защита и военноморските сили на Малта, съобщи ДПА.

Според уеб страницата Marinetraffic яхтата с 10-членен екипаж и 219 мигранти на борда, избавени от потъващи гумени лодки, се намира тази заран неподвижна в намерено море на стотина километра югоизточно от италианския остров Лампедуза, заяви Франс прес. Според туита на " Луиз Мишел " един от избавените е умрял на борда, останалите имат контузии и изгаряния и са прекарали дни в морето в зона на издирвателните и избавителни интервенции на Европейски Съюз.

Спасителната група " Сий уоч ", която по-рано тази седмица заяви, че моторната яхта " Луиз Мишел ", плаваща под немски байрак, е помогнала в нейните интервенции, се причисли към зова за помощ в Туитър, като настоя военноморските сили на Малта бързо да се придвижат към плавателния съд и " да си свършат работата ".

Британският махленски художник Банкси е финансирал задачата на " Луиз Мишел ", разкри в. " Гардиън ". Корабът, носещ името на ппрочутата френска феминистка и анархистка от 19 век, е обагрен в яркорозово и бяло, с рисунка на борда - разновидност на фамозната картина на английския художник на графити " Момиче с балон ", единствено че в този момент момичето носи избавителна жгилетка, а балонът е сменен от избавителен буй във формата на сърце.

Яхтата е отплавала скрито на 18 август от испанското пристанище Буриана. Екипажът, формиран от дами - европейски активистки с опит в издирвателни и избавителни интервенции, към този момент е подкрепил в две други акции кораба " Сий уоч-4 ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР