Екипажът на Мегапорт Мирослав Ангелов и Еди Сивов можеше да

...
Екипажът на Мегапорт Мирослав Ангелов и Еди Сивов можеше да
Коментари Харесай

Рали България стартира във Варна днес. Ето кои екипажи имат шансове за титлата от шампионата

Екипажът на Мегапорт Мирослав Ангелов и Еди Сивов можеше да завоюва купата в националния рали шампионат още на предходния кръг в Сърбия, само че нелепа неточност завърза интригата и остави развръзката за финалния старт. Ангелов излетя от пътя в последния стадий и изтърва сигурна победа за българския шампионат, позволявайки на варненския екипаж Тихомир Стратиев и Добрин Борисов (Peugeot 208 R2) да наваксат огромна част от изоставането си във краткотрайното класиране, написа " Спортал ".

Въпреки пропуща Ангелов остава безспорен любимец поради превъзходството на своя автомобил. Имаше известни въпросителни дали аварийните елементи на спортната Skoda Fabia R5 ще дойдат в точния момент, по тази причина и Мегапорт пусна спомагателна поръчка на името на Еди Сивов със остарелия автомобил на Ангелов – Peugeot 208 R2. Тя обаче се оказа непотребна, защото ръководеният от Игнат Исаев екип възвърне потърпевшата в Сърбия Skoda Fabia R5.

Ако Ангелов и Сивов бяха стартирали с миналогодишното Peugeot, задачата им щеше да бъде доста по-трудна, само че и борбата за първото място както на рали България, по този начин и за шампионата, щеше да е изумителна поради изравнените благоприятни условия на техниката. През предходната година точно Ангелов и Сивов бяха най-големите съперници на първенците Стратиев и Борисов, по повредата в мотора на рали Сливен извади състезателите на " Мегапорт " от борбата за купата. Сега функциите са разменени. Стратиев и Борисов би трябвало да наваксат изоставането си от 10 точки, което наложително минава през победа на рали България.

На доктрина тяхното Peugeot няма късмет против колите с двойно предаване, само че правите в Североизточна България са виждали и изключения. През 2015 година Тодор Славов завоюва рали Варна, което след това се трансформира на рали България, с Renault Clio R3, като на финала парира офанзивите на Игнат Исаев с Mitsubishi Lancer Evo IX. За да повтори този сюжет обаче, Стратиев би трябвало да остави зад тила си освен Ангелов, само че и още три екипажа с представители на RC2 класа.

А единият от тях има зад тила си една дузина трофеи. Осемкратният първенец Димитър Илиев и четирикратният Крум Дончев ще обединят старания за идната конкуренция, като задачата им сигурно е да зарадват публиката, само че и да се борят за успеха. Представянето на двамата ще е извънредно любопитно освен поради дългото им неявяване, само че и заради обстоятелството, че ще разполагат с изцяло идентична техника, което ще направи допустимо директното съпоставяне сред пилотирането на Илиев и на Дончев.

Многократните първенци на България обаче могат да се намесят само индиректно в битката за шампионската купа, до момента в който Георги Василев и Стефан Добрев, също с Mistubishi Lancer Evo IX, имат шансове за спечелването й, въпреки и единствено теоретични. Екипажът на " Даниел Рейсинг ", който завоюва в Сърбия, е трети във краткотрайното класиране с 42.2 точки пасив и може да стигне до шампионското отличие само при отпадане и на Ангелов, и на Стратиев. Сходна е обстановката и при четвъртите Йордан Атанасов и Янаки Янакиев (Mitsubishi Lancer Evo IX), които най-сетне откриха повода за непрекъснатите проблеми с диференциалите и при чисто съревнование може да изненадат даже и Ангелов.

Шансове за подиума в идната конкуренция има и екипажът на " Иномоушън Рейсинг " от Варна Станислав Владимиров и Чавдар Събев. Двамата пропуснаха по-голяма част от сезона поради случая на рали спринт Дряново при започване на сезона и ще създадат всичко допустимо, с цел да се реваншират на почитателите си в края му. Достолепният Opel Astra изрично не е на равнището на останалите коли, които ще се борят в челото, само че в случай че има съревнование, на което Владимиров може да им се опълчи, то това изрично е рали България поради отличното познаване на правите.

49-ото издание на рали България започва публично през днешния ден на Морската гара във Варна от 16:30 часа, само че същинското начало на конкуренцията е в 19:00, когато стартира суперспециалният стадий в Албена.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР