Екипажът на изчезналата аржентинска подводница „Сан Хуан“, която се изгуби

...
Екипажът на изчезналата аржентинска подводница „Сан Хуан“, която се изгуби
Коментари Харесай

Лаконично: Изчезналата аржентинска подводница загина

Екипажът на изчезналата аржентинска подводница „ Сан Хуан “, която се изгуби от радарите още предходната седмица, е съобщил за произшествие още в деня на изгубването си. Това съобщи представителят на Военноморски сили на Аржентина Габриел Галеаци.

„ Изчезналата аржентинска подводница почина “, сбито сподели специалистът. „ Сан Хуан “ спря да се свързва с управляващите още на 15 ноември, когато изминаваше маршрута си от пристанището Ушуая до град Мар дел Плата. На борда на подводницата имаше 44 членове на екипажа. „ Още в сряда от подводницата оповестиха, че е имало случай “, посочи Галеази.

В събота флотът на страната получи седем сигнали, които могат да дойдат от кораба, само че анализът на данните сподели, че тези сигнали не съответстват със сателитния телефон на „ Сан Хуан “.

Въпреки неприятното време търсенето на подводница продължава. Операцията включваше 13 морски и 10 самолета. Американският флот изпрати самостоятелни подводници, с цел да помогне на Аржентина. Липсващата подводница е издигната в Германия и е част от аржентинския флот през 1985 година. Дължината й е 66 метра, подводницата форсира до 25 възела.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР