Екипажът на фрегатата Адмирал Горшков проведе учение в западната част

...
Екипажът на фрегатата Адмирал Горшков проведе учение в западната част
Коментари Харесай

С “Цирконите” Русия изпрати мощен сигнал на НАТО

Екипажът на фрегатата " Адмирал Горшков " организира обучение в западната част на Атлантическия океан благодарение на хиперзвукова ракета " Циркон ". Според Министерството на защитата изстрелването е посочило цялостно сходство с упованията. Каква роля изигра космосът в океанските учения в Атлантическия океан и какви изводи би трябвало да направи НАТО от това?

Фрегатата " Адмирал на флота на Съветския съюз Горшков ", настояща в западната част на Атлантическия океан, организира обучение с потребление на хиперзвуково ракетно оръжие благодарение на компютърна симулация. Това оповестиха в сряда от Министерството на защитата.

Уточнява се, че фрегатата е отработила удар с ракета " Циркон " по морска цел, имитираща макет на противников транспортен съд и намираща се на разстояние над 900 километра. По време на ученията екипажът на кораба показва висока съгласуваност на дейностите, подчертаха от военното ведомство.

Според командира на кораба капитан 1-ви сан Игор Крохмал успеваемостта на изстрелването е една единица, което значи цялостно сходство с упованията. Ученията, съгласно него, са удостоверили всички характерности, заложени в този комплекс.

Очаква се през втората половина на февруари „ Адмирал Горшков “ да взе участие в учения на Военноморски сили на страните от БРИКС (Русия, Китай и Южна Африка) в Индийския океан край крайбрежията на Южна Африка наоколо до град Дърбан. и в прилежащия залив Ричардс. Припомняме, че при започване на януари президентът на Русия Владимир Путин даде инструкции за изпращане на бойна работа на фрегатата „ Адмирал Горшков “ с ракетни системи „ Циркон “.

Докторът на военните науки Константин Сивков по-рано описа за характерностите на ракетата „ Циркон “. „ Това е хиперзвуково оръжие, на практика неуязвимо за Противовъздушна отбрана. В крайбрежния комплекс обсегът на заличаване варира от 1000 до 1500 километра. Обхватът на палубната авиация е към 800 километра. Тоест, създавайки и употребявайки ракетна система, ние можем да нанесем удари по врага, без да навлизаме в обсега на неговата палубна авиация “, сподели той.

Ученията по потреблението на противокорабната хиперзвукова ракета " Циркон " от екипажа на фрегатата " Адмирал Горшков " съществено разтревожиха Съединени американски щати и НАТО, настояват специалистите. „ Това беше електронно тестово изстрелване, което сподели, че както екипажът, по този начин и техническото съоръжение на кораба са изцяло подготвени за решение на бойни задания “, разяснява Александър Бартош, член-кореспондент на Академията на военните науки.

„ Нещо повече, пробата на хиперзвук в западната част на Атлантическия океан може да се назова в действителност неповторимо събитие. Дори самото появяване на кораба „ Адмирал Горшков ” в обширната западна част на Атлантическия океан е избран сигнал към нашите съперници. Показахме, че имаме доста дейно средство за въздържане и заличаване “, добави той.

„ Ученията на „ адмирал Горшков “ незабавно провокираха безредици на Запад. Например, " за какво плаваме край крайбрежията на Съединените щати? ". Реагираха все едно цяла ескадра е излязла против тях “, сподели иронично Василий Дандикин, капитан от 1-ви сан, заместник-главен редактор на списание „ Воин на Русия “.

„ Корабът просто изпълняваше предоставените му задания. Освен това ще работи във всички авансово оповестени точки. Атлантическият океан е огромен и е напълно разумно да се организират учения в западната му част, изключително на фона на настоящите събития в Източна Европа “, продължи военният специалист.

„ Разбира се, “Циркон ” буди сериозна угриженост за НАТО. Ракетата се движи с огромна скорост, доста е мъчно, даже невероятно да бъде свалена. Освен това може да носи специфична бойна глава. Лесно е да си представим какво ще се случи със самолетоносач, в случай че го удари ракетата “, означи събеседникът.

Освен това ракетата е способна да поразява цели в радиус от хиляда километра. Но в това време ние би трябвало да организираме учения с такива ракети освен в Арктика, само че и в Атлантика, достигайки до съответните стартови линии. Именно заради тази причина Съединените щати деликатно следиха нашите учения, оцениха ги и си направиха заключения “, допуска той.

„ Нещо повече, ние неведнъж и много тъкмо казахме на НАТО, че имаме такива оръжия. Бяха показани компютърни графики. Но те не повярваха. Е, в този момент няма подозрение. Нашите учения в този район на Атлантическия океан са пълностоен детайл от бойната подготовка, което демонстрира, че не е значимо количеството на оръжията, а тяхното качество “, акцентира Дендикин.

Експертите означават още, че плаването " Адмирал Горшков " с " Циркон " е неповторимо събитие и тъй като Русия първа отваря нова страница в историята, наречена " Хиперзвукови ракети в океана ".

„ Според формалната информация „ Адмирал Горшков “ ще премине Атлантика, Индийския океан, Средиземно море. И това в действителност е нещо ново ”, разяснява Дмитрий Стефанович, откривател в Центъра за интернационална сигурност към ИМЕМО РАН. Въпреки обстоятелството, че сходни стратегии за създаване на хиперзвукови ракети за кораби се извършват и в други страни, в това число Съединени американски щати и Китай, Русия в действителност ги изпревари.

„ В същото време, несъмнено, не може да се каже, че това е някаква революционна смяна в обстановката. Традиционният акцент на руския, а по-късно и на съветския флот е върху високоскоростните противокорабни ракети. Това, което в този момент се промени, е способността за поразяване на наземни цели, което е и главното развиване на други противокорабни ракети. В същото време приказваме за напълно друго равнище на скорост и обсег “, съобщи той.

Експертите обръщат внимание и на различен значим колорит - евентуалното потребление на система за галактическо целеуказване в границите на учението,тъй като без него " Циркон " физически няма да може да извършва поставените задания, защото неговите " очи " без такива системи могат да видят задачата единствено на разстояние 30-40 километра. „ Ако желаете да ударите противников обект на несъмнено разстояние, не можете без целеуказване и разузнаване. Сателитите ни оказват помощ в това. Всеки схваща, че корабът в морето е като игла в купа сено. За да откриете цел, първо би трябвало да идентифицирате квадрата, където се намира вражеският транспортен съд “, сподели военният специалист Алексей Леонков. За решаването на подобен проблем, както признават анализаторите, може да се употребява военният сателит " Пион-НКС ", който мина на бойно дежурство предходната есен.

„ След това разследващият сателит дава координатите на задачата за ракетата. При доближаване сканира пространството, прави се в допълнение опознаване на обекта. При тъкмо установяване на задачата ракетата трансформира траекторията си на полета и се спуска до оптимално допустимата точка за следваща офанзива “, изясни Леонков.

„ И като цяло, въз основа на резултатите от учението в Атлантическия океан, можем внимателно да предположим, че имаме взаимоотношение сред галактическото разузнаване и флота. Някога за това беше основана система за световно сателитно морско галактическо разузнаване и целеуказванe, само че след рецесията от 90-те години работата A беше спряна. Сега всичко би трябвало да се възвърне. И в този момент най-важното е тези системи да бъдат мащабирани в задоволителни количества “, заключи Леонков.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР