Екипажът на единия от трите задържани български риболовни кораба в

...
Екипажът на единия от трите задържани български риболовни кораба в
Коментари Харесай

Моряците от единия задържан в Румъния български кораб са били освободени

Екипажът на единия от трите арестувани български риболовни кораба в румънското пристанище Констанца е бил освободен, откакто е завършил разпитът на неговия капитан. Това заяви посланикът на България в Румъния Радко Влайков.

В момента тече разпита на капитаните на другите два кораба и се чака, че в границите на два часа той ще завърши и те също ще бъдат пуснати, като има много огромна възможност още довечера да бъдат освободени и десетимата моряци, сподели дипломат Влайков. Той добави, че близки на моряците са пристигнали на място и са им донесли облекла.

Посланикът обаче уточни, че корабите ще бъдат арестувани и запечатани с прокурорска заповед. Предвид късния час, в който ще приключат разпитите, румънските управляващи евентуално ще разрешат на моряци, които не съумеят да се приберат довечера във Варна, да нощуват на един от корабите и той ще бъде запечатан на следващия ден заран, добави той.

Посланик Влайков акцентира, че през последните 36 часа напъните на българското министерство на външните работи и посолството са били ориентирани напълно към работата по освобождение на моряците, а по какъв начин ще се развие въпросът с корабите зависи напълно от румънската прокуратура, оповестява Нова телевизия. 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News
PromoMall.bg