Екипажът на единия от трите в румънското пристанище Констанца е

...
Екипажът на единия от трите в румънското пристанище Констанца е
Коментари Харесай

Моряците от единия задържан в Румъния български кораб са били освободени


Екипажът на единия от трите в румънското пристанище Констанца е бил освободен, откакто е завършил разпитът на неговия капитан. Това заяви в телефонен диалог за Българска телеграфна агенция посланикът на България в Румъния Радко Влайков.

В момента тече разпита на капитаните на другите два кораба и се чака, че в границите на час, два той ще завърши и, като има много огромна възможност още довечера да бъдат освободени и десетимата моряци, сподели дипломат Влайков. Той добави, че близки на моряците са пристигнали на място и са им донесли облекла.

Посланикът обаче уточни, че корабите ще бъдат арестувани и запечатани с прокурорска заповед. Предвид късния час, в който, румънските управляващи евентуално ще разрешат на моряци, които не съумеят да се приберат довечера във Варна, да нощуват на един от корабите и той ще бъде запечатан на следващия ден заран, добави той.

Посланик Влайков акцентира, че през напъните на българското министерство на външните работи и посолството са били ориентирани напълно към работата по освобождение на моряците, а по какъв начин ще се развие въпросът с корабите зависи напълно от румънската прокуратура.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР