Екипажът на българския кораб, в който бе намерено голямо количество

...
Екипажът на българския кораб, в който бе намерено голямо количество
Коментари Харесай

Криминалист за задържания кораб в Ирландия: Екипажът е бил наясно какво превозва

" Екипажът на българския транспортен съд, в който бе открито огромно количество кокаин, сигурно е бил наясно какво транспортира. “ Това разяснява криминалистът Иван Савов пред bTV за плавателния съд, който е арестуван в Ирландия.

Продължават разпитите на екипажа - 17 българи и един украинец. По данни на Министерство на вътрешните работи на кораба  " Верила “ са открити не 300, а 500 кг от опиата.

" Нереално е никой да не е наясно на кораба, че транспортира такива количества дрога, изключително капитанското управление “, добави криминалистът.

Той разясни, че чака да се открие още от дрогата на борда на " Верила “.

" Странно е толкоз огромен транспортен съд да рискува за толкоз малко количество кокаин. 500 кг чист кокаин, което значи че на практика един кг от него коства в пъти повече, в сравнение с би коствал същия 1 кг, откакто се разреди преди да стигне до крайните консуматори “, сподели Савов.

Криминалистът изясни, че е необичайно, че плавателният съд е заловен в Ирландия.

" Обикновено дрогата влиза в Европа през Барселона и Холандия. Знае се, че е минал през Бразилия, а Южна Америка е мястото, където се създават главно тези опиати, само че не знаем коя е крайната дестинация. Но испанската полиция преди време точно в Барселона разкри управлението, което поддържа връзка с огромен наркокартел “, добави Савов.

Според него управлението на кораба ни би трябвало да се разпита. В Надзорния съвет на Параходство Български морски флот са братята Домусчиеви.

" Такива количества неразрешени вещества да има на техен транспортен съд, дължат пояснение най-малкото по какъв начин в него са се появили тези неща. Нали разбирате, че в екипажите на един на транспортен съд няма инцидентни хора. Това са хора, които са работили на същия транспортен съд дълго време, хора, които се познават между тях и всичко това може да бъде проследено. Най-малко финансовите им придвижвания, на активи примерно. Неща, които не е мъчно да се ревизират. Нашата страна би трябвало да направи такова следствие. Петното не е толкоз за компанията на братя Домусчиеви или за самите тях - петното е за България “, съобщи Савов.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР