Екип за разследване на Специализираната прокуратура, Главната дирекция Борба с

...
Екип за разследване на Специализираната прокуратура, Главната дирекция Борба с
Коментари Харесай

Български и френски служби разкриха група, източвала банкови данни

Екип за следствие на Специализираната прокуратура, Главната дирекция " Борба с проведената престъпност " и френските правосъдни и полицейски органи разкриха работилница за разработване на скимиращи устройства.

В София и Добрич са арестувани с Европейски заповеди за арест трима българи, за които са събрани доказателства за присъединяване в незаконната група. В Добрич е открита и работилница за скимиращи устройства, които след това са били употребявани за незаконно събиране на банкови данни на територията на Франция.

При осъществените претърсвания в жилища и офиси, са събрани доказателства за присъединяване на тримата в проведена незаконна група. По случая са употребявани и специфични разследващи средства, оповестяват от прокуратурата.

Разследването е почнало през юни 2018 година въз основата на Европейска заповед за следствие, издадена от съдия-следовател при апелативния съд в Лион по отношение на водено там наказателно произвеждане против двама българи. Те са били арестувани няколко месеца преди този момент, до момента в който посреднощ смъкват скимиращо устройство от автоматизирана колонка за гориво.

Ден по-рано притежателят на бензиностанцията забелязал, че на една от колонките е инсталиран " скимер " с микрокамера за записване на въвежданите ПИН кодове за банкови карти и уведомил френските управляващи. Кадрите от видеонаблюдението посочили, че двамата са поставяли и сваляли скимиращите устройства.

Събраните доказателства дали учредения да се допусна, че двамата са част от по-голяма проведена незаконна група в България. Съвместният екип за следствие в България е образуван въз основата на съглашение сред българските и френските правосъдни управляващи.

Тримата арестувани ще бъдат предадени на френските правосъдни управляващи и ще бъдат разследвани там.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР