Екип учени от Китай и Южна Корея са открили начин

...
Екип учени от Китай и Южна Корея са открили начин
Коментари Харесай

Учени откриха оригинален начин за борба с туморите

Екип учени от Китай и Южна Корея са разкрили метод безусловно да удушат рака, пише New Atlas.

Калциевите йони играят основна роля в поддържането на функционалностите на митохондриите, които създават сила. Те навлизат и напущат клетките на тялото през канали, които на собствен ред се отварят и затварят със задействания, с цел да поддържат верния баланс.

Ако има прекалено много калций, клетката може безусловно да се задуши. Учени от Южна Корея и Китай са създали лекарство, което може да провокира " калциева стихия " вътре в клетките, което може да се употребява в битката против рака.

Основната съставна част на лекарството са наночастици от силициев диоксид, съдържащи багрило, наречено индоцианиново зелено, което нормално се употребява в здравната диагностика.

След това раковият израстък разпознава силициевия диоксид и пропуща наночастиците в целевите кафези. Веднъж попаднало на вярното място, багрилото се задейства от близка инфрачервена светлина. След това се започва двупосочна офанзива: първо се създават молекули, наречени реактивни кислородни типове (ROS), които ангажират калциевите канали във външната мембрана на клетката. В същото време тя стартира да се нагрява, което принуждава органелата, която съхранява калций в клетката, да отвори шлюзовете си.

Новият способ към този момент показва успеваемостта си върху човешки ракови кафези в петриево ястие. След това е имало проби върху мишки, които потвърдили, че лекарството в действителност се натрупва в тумори.

Когато откривателите изложили лекарството на близка инфрачервена светлина, то подействало и избавило мишките от тумори в границите на дни.

Разбира се, има още доста време преди лекарството да може да бъде тествано върху хора. Но екипът споделя, че главният механизъм на активиране на йонни канали може да бъде потребен за редица евентуални лекувания.

Превод: GlasNews.bg / Снимка: SciTechDaily
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР