Екип учени от института Макс Планк в Гьотинген са разработили

...
Екип учени от института Макс Планк в Гьотинген са разработили
Коментари Харесай

Брита, Нора и Ксения: трите алпаки, благодарение на които може да преборим коронавируса

Екип учени от института " Макс Планк " в Гьотинген са създали високоефективни антитела против ковид, които произлизат от алпаки.

Максимална успеваемост против вируса и неговите разновидности

Разработените в лаборатория субстанции се закачат за повърхността на ковид и го обезвреждат. Учените в Гьотинген скоро ще стартират с клиничните проби на лекарството. Според тях по този начин наречените нанотела обезвреждат вируса 1000 пъти по-ефективно от останалите антитела. " Те съчетават изключителна непоклатимост и оптималната успеваемост против вируса и неговите Алфа, Бета, Гама и Делта разновидности ", споделя шефът на института Дирк Гьорлих.

Миниатюрните антитела могат да устоят на доста високи температури, както и да се задържат задоволително дълго в организма, с цел да са ефикасни. Нанотелата, които са устойчиви на промени в температурата, също са по-лесни за произвеждане и предпазване. По този метод препаратът може да бъде създаден на ниска цена и бързо в огромни количества, с цел да отговори на огромното световното търсене на медикаменти против Ковид-19.

Това нямаше да е допустимо без Брита, Нора и Ксения

" Нанотелата произлизат от алпаки и са доста по-малки и по-просто построени спрямо останалите антитела ", изяснява Гьорлих. Изследователският екип инжектира няколко пъти трите алпаки Брита, Нора и Ксения от стадото в института " Макс Планк " с част от протеина на ковид, изясняват учените. Животните построяват антитела, а най-после от тях се взима напълно малко кръв. " Следващите стъпки се правят благодарение на ензими, бактерии, по този начин наречените бактериофаги и дрожди ".

Материалът е оповестен
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР