Екип от зоополицаи, разследващи полицаи, ветеринари и планински спасители успя

...
Екип от зоополицаи, разследващи полицаи, ветеринари и планински спасители успя
Коментари Харесай

Зоополицаи, ветеринари и спасители при конете на Осогово

Екип от зоополицаи, проверяващи служители на реда, ветеринари и планински спасители съумя да стигне до местността Бегбунар в Осогово, където туристи откриха десетки умрели от мраз и апетит коне. Експертите са почнали работа на терен при доста тежки условия - метър и половина сняг, сподели ръководителят на групата доктор Емил Гъгнев, представен от БНР.

Само три натрупа на умрели коне са разкрили проверяващите служители на реда и екипът от експерти. Открити са живи 26 животни, 13 от тях са чипирани - открити са като благосъстоятелност по идентификационната марка.

Все още не се знае какво е станало с останалите над 29 коня - какъв брой са били те, дали не са изядени от вълци или са под дебелия близо 2 метра сняг.

Междувременно, доброволци от организацията " Четири лапи " и планински спасители от Кюстендил, качиха и през днешния ден храна за бедстващите животни.

Районната прокуратура в Кюстендил образува досъдебно произвеждане за породена гибел и за трайни увреждания на непостоянен брой коне в Осоговската планина, както и за грубо отношение към животни.

Ако бъде потвърдена виновността му, притежателят може да получи до 3 години затвор. Той ще бъде разследван за непозволено прилагане на евросубсидии.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР