Екип от учени в медицинския факултет на Вирджиния откри неизвестната

...
Екип от учени в медицинския факултет на Вирджиния откри неизвестната
Коментари Харесай

Учените откриха неизвестна до сега съдова система в човешкото тяло

Екип от учени в медицинския факултет на Вирджиния откри незнайната за нас система от съдове, която те нарекоха “лимфни съдове на централната нервна система ”. Тя изцежда лимфната течност от мозъка към околните лимфни жлези.

Откритието, което беше оповестено в списание “Nature “, раздруса учените. Ръководител на екипа от учени е Антоан Лувро, който сега работи в лабораторията на Джонатан Кипнис, шеф на Центъра за мозъчна имунология към университета.

Разкритието е невроимунна версия на откриването на еднорог – освен, че тази система останала неразкрита за медицината откогато съществува, само че и всичко, което сме чели, няма късмет да съществува в човешкото тяло, изясняват учените. В резултат на това невроимунолозите се бореха да схванат механизъма на мозъчния дренаж и възпаленията. Когато всички тъкани в мозъка са възпалени, молекулите и патогените се дренират в околните лимфни кафези, където имунните кафези се задействат, с цел да продължат борбата.

“До в този момент смятахме, че тази система в мозъка не съществува. Когато за първи път видяхме тези съдове, аз, почтено, изгубих разсъдъка си. Не може да има по-разтърсващо разобличаване от това ” , споделя Кипнис пред Mental Floss.

Фактът, че тези съдове се намират толкоз надълбоко, изяснява за какво са останали загадка за учените толкоз дълго време.

Те може да бъдат открити при венозното кръвообращение на мозъка, включващ мозъчните вени и дуралните синуси, в югуларните вени, в огромен кръвоносен съд.

Кипнис предизвестява, че разкритието би трябвало да бъде проучено задълбочено, с цел да се разбере изцяло. Въпреки това, той е окуражен, тъй като откритието може да помогне в лекуването и предотвратяването на множествена склероза, Алцхаймер и аутизъм.

“Най-важните неща занапред предстоят за разкриване ” , акцентира той.

Инфо: Дружество на кардиолозите в България

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР