Екип от Центъра за изследване на ваксини към Националния институт

...
Екип от Центъра за изследване на ваксини към Националния институт
Коментари Харесай

Пробив: Успешно тестваха универсална ваксина срещу много щамове на грип

Екип от Центъра за проучване на ваксини към Националния институт по алергии и инфекциозни заболявания на Съединени американски щати сполучливо тества универсална ваксина против доста варианти на грип. Въвеждането на лекарството в клиничната процедура доста ще понижи риска от тежко заболяване. Резултатите от проучването са оповестени в списание Science Translational Medicine.
Прочетете още
Съществуващите противогрипни ваксини защищават единствено от четири варианта: два за грип А и два за грип В. Тъй като всеки сезон се появяват доста повече разновидности, учените би трябвало да плануват кои от тях ще бъдат преобладаващи, с цел да имунизират популацията против тях. Следователно противогрипните ваксини се създават всяка година и би трябвало постоянно да се актуализират.

Новото лекарство е изследвано в ранни клинични изследвания при 52 здрави възрастни, на които е дадена една от двете дози. Повечето участници са получили по-високата доза като първична инжекция, последвана от бустер. Експериментална грипна ваксина накара имунната система да създава " кръстосано реактивни " антитела. Година след имунизацията субектите демонстрираха антитела против доста варианти на грип вид А, една от двете съществени групи на вируса.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР