Екип от студенти от Университета за технология в Айндховен сглобиха

...
Екип от студенти от Университета за технология в Айндховен сглобиха
Коментари Харесай

Автомобил, задвижван изцяло от слънчева енергия, измина над 1000 км в Мароко и стигна до Сахара

Екип от студенти от Университета за технология в Айндховен сглобиха първия офроуд слънчев автомобил, който напълно е задвижван от Слънцето. Идеята на плана за сходен автомобил е да свърже далечни региони, където липсва развита енергийна инфраструктура и съгласуваност на пътищата , съобщи CNN.

Според проектантите, сходен автомобил би могъл да подкрепя обезпечаването на незабавна помощ и изключителни доставки, декларира Тием Босман , част от координатора на екипа.

Автомобилът „ Стела Тера “ е тестван за пръв път в Мароко по-рано този месец. Превозното средство е съумяло да измине повече от 1000 километра сред северната част на страната и пустинята Сахара на юг.
 
World’s first off-road solar SUV’ just drove across Morocco powered only by the sun. Interesting possibilities.
— Pareekh Jain (@pareekhjain)

В допълнение, автомобилът, който е вид SUV , е бил тестван на разнообразни повърхности и пътища в границите на къси дистанции.

“Стела Тера “ може да развие скорост до 145 километра в час. В безоблачен ден, потенциалът на батерията ще доближи да се изминат малко над 700 километра на асфалтирани пътища, както и за към 550 км офроуд пътища. Лекият ѝ дизайн е оказал помощ да не затъва в калта, а изминатото разстояние е надминало упованията на екипа.
 
‘World’s first off-road solar SUV’ just drove across Morocco powered only by the sun
— Nik Baerten (@pantopinik)
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР