Екип от специалисти на Комплексния онкологичен център – Пловдив прегледа

...
Екип от специалисти на Комплексния онкологичен център – Пловдив прегледа
Коментари Харесай

Екип на КОЦ – Пловдив прегледа 340 души от Неделино

Екип от експерти на Комплексния онкологичен център – Пловдив прегледа и изследва над 340 души от Неделино за злокачествени болести. В рамките на три дни са направени 175 хирургични прегледа, 95 – кожни и 73 – гинекологични. На всички пациенти е взета кръв за проучвания за левкози и други болести на кръвта.

Открити са най-малко 20 индивида със злокачествени формирания. Сред тях има с карциноми на кожата, на гърдата, на шийката на матката. Най-много са гинекологичните тумори, след тях са кожните. Първите, които са били за оперативно лекуване, към този момент са постъпили в стационара. Онколозите са прегледали и значително хора, при които съществуват подозрения за заболяване от рак. На тези пациенти са дадени дати, с цел да посетят КОЦ за спомагателни проучвания и изясняване на проблемите им. В Неделино лекарите са се сблъскали с всякаква патология, освен онкологична. След диалози с локалните хора и общопрактикуващите лекари са дадени насоки, с цел да могат пациентите да се придвижват по допустимо най-бързия метод за лекуване.

Специалистите на КОЦ – Пловдив ще посетят Неделино най-малко още един път, защото популацията е към 5000 души, а потребностите са огромни.
Доброволните акции за обхождане на труднодостъпните региони и даване на онкологична помощ започнаха със Златоград, последва Ивайловград, а в този момент и Неделино. Управителят на КОЦ – Пловдив доктор Парашкев Цветков е дал карт бланш за осъществяването им като в екипите вземат участие онкогинеколози, онкохирурзи, онкодерматолози, експерти по клинична онкология, образна диагностика, две медицински сестри. На място се транспортират мобилни ехографи, предметни стъкла, микроскоп, контейнери за предпазване, а взетите материали се транспортират и изследват в Онкоцентъра.
тагове КОЦ-Пловдив неделино прегледи тумор
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР