Екип от петима лекари и девет медицински сестри пристигна в

...
Екип от петима лекари и девет медицински сестри пристигна в
Коментари Харесай

Екип румънски лекари помага в Словакия срещу COVID-19

Екип от петима лекари и девет медицински сестри дойде в Словакия от Румъния, с цел да помогне в битката с, съобщи Агенция Франс Прес. Медиците са изпратени след искане от Словакия до Механизма за гражданска отбрана на Европейски Съюз и те ще поддържат интензивно лекуване на пациенти с COVID-19 в продължение на три седмици, оповестява БГНЕС.
" Някои от тези румънски здравни експерти ще оказват помощ в коронавирус отделението на Националния институт за сърдечно-съдови болести в Братислава, " съобщи представителят на NICD Сона Валасикова. „ Тъй като има дефицит на медицински личен състав, всяка помощ е доста скъпа и нужна “, добави тя.
 Карантина за всички идващи вкарва Словакия Карантина за всички идващи вкарва Словакия
От 06:00 ч. на 17 февруари 2021 година, сряда, всички жители, които идват в Словакия, без значение, от коя страна идват, би трябвало да о...
Страната от Европейски Съюз с население от 5,4 милиона души, която значително мина без особени усложнения при първата вълна на пандемията през предходната година, в този момент има най-високия % на смъртните случаи от COVID-19 на 100 000 поданици през последните 14 дни, сочат данни на AФП. В цялата страна в болница има 3936 пациенти с ковид. Общият брой на смъртните случаи е 6775.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР