Екип от инженери в Купертино разработва усилено първия електромобил на

...
Екип от инженери в Купертино разработва усилено първия електромобил на
Коментари Харесай

Apple планира да пусне собствен електромобил през 2024 г.


Екип от инженери в Купертино създава интензивно първия електрически автомобил на Apple
(снимка: Apple)

Apple възнамерява да стартира произвеждане на личен електрически автомобил през 2024 година, съгласно източници от промишлеността. Твърди се, че колата ще употребява акумулатори от последващо потомство.

Инженерите на Купертино работят по плана за електрически автомобил, прочут като, още от 2014 година В един миг обаче компанията искаше да затвори плана и да се концентрира единствено върху софтуера за автопилот, напомня Ройтерс.

През 2018 година Дъг Фийлд, деец от Apple, който работеше в Tesla, се, а година по-късно уволни 190 души от екипа и възобнови създаването на електрическа кола за всеобщия пазар.

Според източниците на, електрическият автомобил на Apple ще разполага с акумулатори от ново потомство, които могат фрапантно да понижат индустриалните разноски и да усилят пробега на автомобила.
още по тематиката
Apple желае да употребява „ моноклетъчен ” дизайн, с цел да усили потенциала на своите батерийни кафези, като в същото време опрости структурата на автомобила. Някои източници съпоставят мащаба на технологията с първия iPhone.

Предполага се, че друга компания ще създава автомобила на Apple. Купертино договаря с Magna International, само че съглашение към момента няма, защото Apple е трансформирала проектите си.

Освен това, с цел да може заводът да осъществя облага, той би трябвало да създава минимум 100 хиляди автомобила годишно. Такъв размер може да сътвори проблем за Apple, която ще бъде дилетант на автомобилния пазар.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР