Екип от европейски лекари и медицински сестри от Румъния и

...
Екип от европейски лекари и медицински сестри от Румъния и
Коментари Харесай

Медицински екипи на ЕС отиват незабавно в Италия

Екип от европейски лекари и медицински сестри от Румъния и Норвегия, изпратен посредством Механизма за гражданска отбрана на Европейски Съюз, се насочва неотложно към Милано и Бергамо, с цел да оказва помощ на италианския медицински личен състав в битката против ковид. Това оповестиха от пресслужбата на Европейската комисия.

Също по този начин посредством Механизма Австрия подарява на Италия над 3000 литра дезинфектант. Комисията ще координира и съфинансира тази европейска помощ.

Председателят Урсула фон дер Лайен съобщи: " Тези медицински сестри и лекари, които напускатдомовете си, с цел да оказват помощ на сътрудниците си в други страни членки, са същинското лице наевропейската взаимност. Цяла Европа се гордее с вас! Комисията прави всичко, което е по силите ѝ, с цел да помогне на Италия и на всички страни членки в този миг на огромна потребност ".

Янез Ленарчич, комисарят, отговарящ за ръководството на рецесии, благодари на Румъния,Норвегия и Австрия за това, че оказват помощ на Италия в миг, който е толкоз сложен за целия континент. " Именно това е солидарността на Европейски Съюз в деяние ".

Координационният център на Европейски Съюз за реагиране при изключителни обстановки работи непрекъснато с всички страни членки, с цел да подсигурява, че помощта се насочва натам, където е най-необходима.

Наред с това Италия задейства сателитната система „ Коперник “ на Европейски Съюз, с цел да картографираздравните заведения, както и обществените пространства по време на изключителната обстановка, обвързвана с ковид.

Италия получи през вчерашния ден и доставка на персонални защитни средства, координирана чрезКоординационния център на Европейски Съюз за реагиране при изключителни обстановки. Няколко държави-членки на Европейски Съюз, също изпратиха на Италия защитни средства, като маски, защитни гащеризони иапарати за вентилация, и одобриха италиански пациенти за лекуване на своя територия.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР