Екип от бивши инженери на Apple представи проект за умна

...
Екип от бивши инженери на Apple представи проект за умна
Коментари Харесай

Умна ключалка на цената на iPhone

Екип от някогашни инженери на Apple показа план за интелигентна брава, която разпознава стопанина на къщата по смарт телефона и се ръководи през Bluetooth. Otto Lock е двойно по-малка от аналогичните устройства на други производители.

Ако батерията на телефона се изтощи, притежателят може да получи достъп след въвеждане на четирицифрен код. Същият "пропуск " важи за другари и посетители.



Otto Lock се ръководи и през Wi-Fi, само че към този момент не може да се свърже със системи вид "умна къща " като Alexa на Amazon и Assisstant на Гугъл. Разработчиците обаче дават обещание да се оправят с този проблем и да приспособяват бравата към HomeKit на Apple.



Захранването на Otto Lock идва от две акумулатори, чийто заряд стига за 3-4 месеца работа. Предвиден е и вграден батерия, който поддържа работоспособността на ключалката още няколко дни.

Биографиите на разработчиците си личат освен по дизайна, а и по цената на Otto Lock - $700. Монтажът към този момент е безвъзмезден, само че след приключване на промоцията ще се заплаща по $150.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР