Екип от американски учени, ръководен от българина проф. Димитър Димитров

...
Екип от американски учени, ръководен от българина проф. Димитър Димитров
Коментари Харесай

Американски учени, водени от българин, разработиха терапия срещу COVID-19

Екип от американски учени, управителен от българина проф. Димитър Димитров от университета в Питсбърг, работи върху обещаваща терапия против COVID-19. Тя е учредена на уединяване на антитела, които блокират вируса. Резултатите от проучването бяха оповестени от Cell - едно от най-авторитетните научни списания, което разгласява единствено справедливи и значими за науката данни, съобщава .

Проф. Димитров изясни правилото на деяние на лечението: “Нашето антитяло се свързва с вируса доста крепко и предотвратява вирусът да влезе в клетките. Така че моментът, в който има антитяло в организма - или преди зараза, или след зараза, то се свързва и вирусът към този момент не може да продължи да инфектира клетките. Така че може да употребява както за попречване на зараза, по този начин и за трeтиране на към този момент инфектирани хора ”.

Проф. Димитров работи като старши откривател в националните институти по опазване на здравето в Съединени американски щати от 1990 година. През 2017 година основава Център по лечебни антитела в университета в Питсбърг, където работи и сега като негов шеф и професор по медицина.

“Нашата цел е да разработим лекарство, което да може да се употребява за предотвратяване от възпаление с този вирус или да се употребява за лекуване на към този момент инфектирани с вируса хора... Предвиждаме при започване на другата година да бъде изпитвано и върху хора... От няколкостотин индивида взимаме кафези, изолираме тези гени, които кодират за антитела, и ги слагаме в така наречен библиотеки, които са 100 милиарда разнообразни тела, да вземем за пример. След това с един развой за седмица можем да отделим антитяло, което да бъде доста дейно против каквото желаеме, който и да е вирус. Нашият способ е доста бърз... Това е по едно и също време лекарство и ваксина. Ваксината е единствено за протектиране на инфекцията, до момента в който антителата са като лекарство, което може да съществува доста дълго време в организма на индивида ”.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР