Екип на Военномедицинска академия извърши чернодробна трансплантация в навечерието на

...
Екип на Военномедицинска академия извърши чернодробна трансплантация в навечерието на
Коментари Харесай

ВМА извърши чернодробна трансплантация в навечерието на рождения си ден

Екип на Военномедицинска академия извърши чернодробна трансплантация в навечерието на 1 декември.

Донорът и реципиентът са мъже, надлежно на 49 и 51 години. В момента пациентът е в положително общо положение, контактен и съответен, разяснява доцент Васил Михайлов, началник на екипа.

По-рано на 30.11.2023 година бе осъществена донорска обстановка в УМБАЛСМ " Н.И.Пирогов ", като експлантацията бе направена от ВМА.

Ръководството на ВМА изрича своята изключителна признателност към околните на донорите, които макар сложния за тях миг, са разрешили експлантацията на органите.

От началото на годината във Военномедицинска академия са направени 12 чернодробни трансплантации и общо 98 от началото на трансплантационната стратегия в лечебното заведение.

Поредната трансплантация ВМА извърши в навечерието на рождения си ден, който отбелязва през днешния ден, 1 декември.  Военномедицинска академия отбелязва 132 години от основаването си. 

Програмата стартира в   09:30 ч. с поднасяне на венци пред паметника на починалите медицински чинове пред постройката на ВМА. В 09:45 ч. - тържествено заседание в киносалона на ВМА.

На събитието са поканени да участват представители на Президентството на Република България, Народното събрание, Министерство на защитата, Министерство на здравеопазването, НЗОК, БЛС, БЧК, Столична община, КНСБ, КТ " Подкрепа ", депутати, представители на лечебни заведения и военни структури, други публични посетители.
 В
В " Пирогов " ще правят бъбречни трансплантации при деца

В болничното заведение беше открита изцяло ремонтираната Клиника по урология
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР