Екип на Световната федерация по гребане FISA е на двудневна

...
Екип на Световната федерация по гребане FISA е на двудневна
Коментари Харесай

Гребният канал в Пловдив е почти готов за световното първенство през септември

Екип на Световната федерация по гребане FISA е на двудневна ревизия на гребния канал в Пловдив, където от 8 до 16 септември тази година ще се организира най-голямото съревнование в календара на гребния спорт за 2018 година. Досега страната ни е провела европейски шампионати по гребане, както и международни шампионати за младежи, тъй че съревнование от този сан се провежда за първи път у нас.
Инспекторите на FISA са в Пловдив на 29 и 30 януари. Те са Светла Оцетова - механически шеф на Световната федерация по гребане и механически пратеник за международното състезание, Камерън Алън - учредителен управител на FISA и механически пратеник за шампионата и Бернт Шумахер - механически пратеник на FISA. През двата дни на своята работа в Пловдив представителите на Световната федерация по гребане ще слагат пред организационния комитет 128 въпроса, свързани със положението на гребния канал и организационната подготовка на Световното състезание.

Според Иван Попов - ръководител на Организационния комитет на шампионата, Гребният канал е на 90 % подготвен за огромното съревнование.

" Досега Организационният комитет няма опит в провеждането на надпревари за хора със специфични потребности. Ние обаче към този момент имаме на финалния комплекс асансьор за хора, които са мъчно преносими. Имаме и построен и метод към плаца, по който те да се придвижват. Остава единствено да отделим един кей особено за тези състезатели. Градът също има известна подготвеност. На античния спектакъл има асансьор за инвалиди. Имаме да уточним дали в хотелите ще има задоволително особено оборудвани стаи ", сподели Иван Попов. Той е на мнение, че тази ревизия от страна на FISA ще бъде единствена, тъй като техническите делегати ще получат приемливи отговори на всички свои 128 въпроси, ще обходят гребния канал и персонално ще се уверят в неговата подготвеност да посрещне огромното съревнование.
До момента има постъпили 1200 поръчки за присъединяване в Световното състезание по гребане в Пловдив. Те са от тимове, които са сигурни, че ще вземат участие във всички дисциплини с цялостен брой лодки и състезатели. Окончателните екипи на останалите тимове за международното състезание в Пловдив ще бъдат образувани след регатата в Люцерн в края на месец юни.

За българското гребане това международно състезание е опция да премери сили със международния хайлайф.

" Голямото съревнование ще донесе добър доход за Пловдив. Не сме в положение да го измерим до стотинка. Но приходите от предното международно състезание в Ротердам са 20 милиона евро. Мисля, че половината от тази сума може да пристигна и остане в града ни, в случай че предложим задоволително разнородни условия за отдих, храна и туризъм на гостите ни ", разяснява господин Попов.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР