Екип на студио Нада“ спечели голямата награда в архитектурния #пленер

...
Екип на студио Нада“ спечели голямата награда в архитектурния #пленер
Коментари Харесай

Екип на студио „Нада“ спечели голямата награда в архитектурния пленер АРТ ЗОНА ХАСКОВО

Екип на студио „ Нада “ завоюва огромната премия в архитектурния #пленер АРТ ЗОНА ХАСКОВО.

Идеята е създадена от арх. Антонина Тритакова, арх. Георги Събев и к.арх. Росица Мирчева. Премиите на отличените три архитектурни решения за АРТ ЗОНА ХАСКОВО връчи кметът на Община #Хасково Станислав Дечев. Екипът на студио „ Нада “ завоюва награда от 3000 лева Оценките на показаните шест идейни плана даде жури в състав: проф. доктор арх. Тодор Булев – ръководител на УС на САБ, арх. Владимир Милков – ръководител на УС на КАБ, арх. Константин Димов – член на УС на КАБ, Председател на комисията по интернационална активност, арх. Десислава Стоянова – притежател на Първа премия в Националния конкурс Сграда на годината 2021, арх. Делчо Делчев – съосновател на Сдружение Трансформатори, арх. Веселин Серкеджиев – член на УС на САБ и арх. Тодор Грозев – основен проектант на Община Хасково.
Втората премия в пленера в размер на 1000 лева журито присъди на арх. Манол Манолов, третата награда в размер на 500 лева бе връчена на арх. Михаил Дянков. В пленер АРТ ЗОНА ХАСКОВО своите хрумвания показаха още арх. Георги Тангарджиев, арх. Стойчо Добрев и арх. Минчо Стоянов- студио „ Нрав “.
Журито на състезанието предложи на кмета на Община Хасково да разпореди на първите три премирани плана да доразработят и обогатят плановете си. Да се провежда галерия, с цел да бъде осведомена обществеността на Хасково с концепциите за бъдещата АРТ ЗОНА ХАСКОВО, която ще се намира на мястото на настоящия Книжен пазар. Общото сред всички планове е опазване на площадното пространство и осмислянето му като място за събития, арт-прояви и зони за отдих. Кметът на Община Хасково Станислав Дечев увери, че реализацията на този план ще бъде разисквана с хасковската общност и ще бъде определено най-хубавото решение. „ Всички планове са впечатляващи. Във всеки план има детайли, които са забавни и могат да бъдат употребявани в разнообразни зони на града. Това са дизайнерски детайли, които могат да затвърдят уникалността на града ни “, разяснява кметът на Хасково. Станислав Дечев благодари на всички участници, на журито и на арх. Нина Танчева за напъните и вдъхновението, с което работеха за АРТ ЗОНА ХАСКОВО, с цел да се провежда животът на това централно място на града по един нов съвременен метод.
#АртЗонаХасково #ХасковоМоже
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР