Екип на Sportal.bg разговаря със спортния директор в отбора на

...
Екип на Sportal.bg разговаря със спортния директор в отбора на
Коментари Харесай

Рено пред Sportal.bg: Кубица влиза в плановете ни за 2018

Екип на Sportal.bg беседва със спортния шеф в тима на Рено Алан Пермейн по отношение на най-коментираната вест в последните месеци - бъдещето на Роберт Кубица. По време на сезонния тест във Формула 1 на пистата " Хунгароринг ", два дни след извоюваната от Себастиан Фетел от Ферари Гран При на Унгария, французите дадоха голям късмет на Роберт да покаже още един път на какво е кадърен.

Кариерата на поляка като водач от Ф1 бе прекъсната преди шест години, когато през 2011 година катастрофира тежко с рали автомобил преди началото на сезона и получи тежки фрактури и контузии в дясната си ръка. В началото на юни Кубица сподели, че към този момент е възобновен от травмите и макар неналичието на километри в болид не е изгубил скоростта си - първо на тест със остарял болид във Валенсия, а по-късно и във Франция на пистата " Пол Рикар ".

Алан Пермейн призна пред Sportal.bg, че тъкмо след тези дни, които в началото са били замислени като развлечение, той и сътрудниците му в Рено са решили да дадат втори късмет на Роберт за връщане към най-високото равнище на моторните спортове.

" Всичко към завръщането на Кубица в болид от Формула 1 стартира преди към два месеца във Валенсия в една от старите ни коли. Той е част от фамилията на Рено и ние най-вече от всички искахме да му подадем ръка. Тогава беше като освен това за веселба. От това да получи опция просто да покара нещата стигнаха до там, че той надмина всичките ни упования. Следващата стъпка бе на Пол Рикар във Франция и още веднъж сподели повече от предстоящото. По тази причина се стигна и до през днешния ден, когато всичко е на най-високо равнище и той ще кара в формален тест на ФИА. За първи път ще тества кола с толкоз високо сцепление, и то в непосредствено съпоставяне против топ водачите от Формула 1 ", разяснява спортният шеф в Рено Пермейн.

" Ако неговото показване продължава в тази посока, сигурно всички в Рено желаеме да му дадем късмет за идната година. Определено Роберт влиза в проектите ни при избора на съотборник за Нико Хюлкенберг, за който имаме тригодишен проект. Със сигурност желаем да имаме и някой от топ водачите като Алонсо, Хамилтън или Фетел, само че действителността е такава, че тази година желаеме да сме пети в класирането при конструкторите, а идната година да сме четвърти или трети. През 2019-2020 година желаеме да се намесим в битката с любимците и чак за тогава ще ни би трябвало някой от изброените топ водачи. За идната година ни е необходим човек от равнището на Хюлкенберг или по-добър, който да му оказва помощ в развиването на болида и подготвянето на Рено за идната фаза от развиването на тима ", приключи той.

Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на уеб страницата formula1.sportal.bg

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР