Екип на Спешна помощ Петрич е нападнат от мъж, на

...
Екип на Спешна помощ Петрич е нападнат от мъж, на
Коментари Харесай

Нападателят на медици в Петрич е излязъл от затвора преди няколко месеца

Екип на Спешна помощ Петрич е атакуван от мъж, на който трябвало да окажат помощ. Младият мъж нанесъл удар в региона на гърдите на фелдшера и в главата на водача на колата за спешна помощ, без да има причина за експанзията му. И по този начин,. Хронологията вижте в репортажа.

В петък следобяд чиновници на филиала на незабавна помощ Петрич се отзовали на сигнал за помощ на мъж от село Кавракирово.



" Първоначално сигналът беше за мъж, използвал алкохол и изгубил няколко пъти схващане и желаеха помощ и подпомагане от нас ", споделя Мария Петрова - фелдшер в ФСПМ-Петрич.

На място незабавният екип, открива, че той е злоупотребил с алкохол и е нападателен. Имал голям брой пострадвания, тъй като преди да дойдат незабавните медици се сбил с брат си.

" Човекът лежеше на легло, беше в схващане, само че очевидно по тялото му имаше следи от пострадвания и аз реших, че лицето би трябвало да бъде превозено в болничното заведение в Петрич. Качихме го в колата за спешна помощ, той стартира да буйства, помолих го за тишина и успокоение, с цел да го разпитам, само че той в същото време стартира от ден на ден да буйства и ме удари с пестник в гърдите ", сподели Мария Петрова.

Помощ оказва водачът на колата за спешна помощ.

" Чух откъм гърба, че се вика, че пациентът наскърбява фелдшерката и по какъв начин става и протяга ръка към нея. Влезнах откъм гърба във фургона да оказа помощ на фелдшерката да не я наранява повече, в действителност аз се оказах по средата и той ме удари в лицето, нарани ме, изблъсках го от колата за спешна помощ ", спомня си Костадин Великов, водач на кола за спешна помощ.

Шофьорът незабавно се обадил на полицията, а 21-годишният пациент бил арестуван.

" По нашата информация сред 27-и и 30-и е бил превозен още веднъж, още веднъж с експанзия в приемния блок, в болничното заведение е чупил, държал се е, идвала е полиция, в тоя смисъл наложително би трябвало да идва и полицейски екип с нас ", счита доктор Александър Попов, завеждащ Филиал за незабавна здравна помощ Петрич.

" Не е обикновено това нещо - да отиваш да помагаш, а те те чакат да те бият ", разяснява Георги Неделчев, водач на кола за спешна помощ.

Нападателят е пуснат от пандиза единствено преди няколко месеца. Освен алкохол употребявал и опиати.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР